Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Απόλυτα ασφαλές και για τις εγκύους το εμβόλιο της AstraZeneca

Βασιλακόπουλος: Απόλυτα ασφαλές και για τις εγκύους το εμβόλιο της AstraZeneca
"Oι επιστημονικοί οργανισμοί συνέστησαν τον εμβολιασμό τους, διότι ο κίνδυνος αν νοσήσουν από κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος από το να εμβολιαστούν", ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

Απόλυτα ασφαλές για τις εγκύους είναι τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όπως διαβεβαίωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «όταν πρωτοβγήκαν τα εμβόλια και βρίσκονταν στις κλινικές δοκιμές φάσης 3 για να εγκριθούν, δεν είχαν συμπεριληφθεί έγκυοι γυναίκες παρά μόνο αυτές που ήταν ήδη και δεν το γνώριζαν. Στη συνέχεια, εμβολιάστηκαν αρκετές έγκυοι χωρίς κανένα πρόβλημα και οι επιστημονικοί οργανισμοί συνέστησαν τον εμβολιασμό τους, διότι ο κίνδυνος αν νοσήσουν από κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος από το να εμβολιαστούν».

Περί εμβολίων

Αναφορικά με τη σύσταση να εμβολιάζονται με mRNA, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι πριν μια εβδομάδα, δημοσιεύτηκε σε ένα από τα πιο έγκριτα ιατρικά περιοδικά ένα άρθρο που έλεγε ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εγκύων που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ με mRNA δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, δημιουργώντας ένα αίσθημα ασφάλειας.
«Ωστόσο, το ότι έχουμε αυτή την εξασφάλιση για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποιο σήμα κινδύνου για τα άλλα εμβόλια ή έχουν κάποια επιπλοκή», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως «το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ένα απόλυτα ασφαλές εμβόλιο και για τις εγκύους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης