Διεθνή

Fauci: Η Ινδία χρειάζεται άμεσα lockdown πολλών εβδομάδων

Fauci: Η Ινδία χρειάζεται άμεσα lockdown πολλών εβδομάδων
Οι αρχές του Νέου Δελχί ανακοίνωσαν ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε lockdown για μία ακόμη εβδομάδα εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων
Σχετικά Άρθρα

Η Ινδία πρέπει να επιβάλει lockdown πολλών εβδομάδων για να αναχαιτίσει την επιδημία του Covid-19, δήλωσε ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου ανοσιολόγος Anthony Fauci σε συνέντευξή του στον ινδικό Τύπο.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi είναι απρόθυμη για επιβολή lockdown έναν χρόνο αφού η εφαρμογή του στην Ινδία έπληξε σοβαρά την οικονομία.
«Πιστεύω ότι το σημαντικότερο τώρα αμέσως είναι να υπάρξει οξυγόνο, προμήθειες φάρμακα», δήλωσε ο Fauci στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Indian Express, επιμένοντας στην ανάγκη επιβολής lockdown άμεσα.
Το μέτρο αυτό δεν είναι απαραίτητο να διαρκέσει «έξι μήνες», μπορεί να είναι «προσωρινό για να σταματήσει ο κύκλος της μετάδοσης», τόνισε ο Aμερικανός ανοσιολόγος.
«Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι κλεισμένος...αλλά αν το κάνετε σωστά για μερικές εβδομάδες, θα μπορούσατε να επηρεάσετε σημαντικά την δυναμική της επιδημίας», είπε.

Στο έλεος του Covid

Σε εθνικό επίπεδο, η Ινδία κατέγραψε (επισήμως) περισσότερα από 400.000 νέα κρούσματα την 1/5 και έγινε η πρώτη χώρα με τόσο υψηλό ημερήσιο απολογισμό.
Τον Απρίλιο, η Ινδία είχε καταγράψει περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα του κορωνοϊού.
Οι αρχές του Νέου Δελχί ανακοίνωσαν ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε lockdown για μία ακόμη εβδομάδα εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων.
Τα νοσοκομεία της ινδικής πρωτεύουσας είναι πλημμυρισμένα από ασθενείς, υπάρχει έλλειψη κλινών, φαρμάκων, οξυγόνου με μοιραίες συνέπειες για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που πεθαίνουν μπροστά στα νοσοκομεία αβοήθητοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης