Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς: Σε επίπεδο ρεκόρ από τον Μάϊο οι εμβολιασμοί – Μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας

Γεωργαντάς: Σε επίπεδο ρεκόρ από τον Μάϊο οι εμβολιασμοί – Μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας
"Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί", ανέφερε ο Γ. Γεωργαντάς

Σε επίπεδο ρεκόρ αγγίζοντας τα 2,7-2,8 εκατ. , θα κινηθούν οι εμβολιασμοί από τον Μάϊο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντά.
Ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα, ενώ από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά ο δρόμος για τους 20άρηδες.
Με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας σήμερα (1/5) για την ηλικιακή ομάδα των 45-49 ετών, ανέφερε ότι 124.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα για να αποδεχτούν τα προτεινόμενα ραντεβού, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού με όλους τους υπόλοιπους τρόπους, είτε μέσα από την πλατφόρμα είτε στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ.

Τείχος ανοσίας

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 66.000 εμβολιασμούς μέσα σε μια ημέρα και οι ρυθμοί επιταχύνονται. Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson».
Όπως είπε, «είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών».

Για πολίτες χωρίς ΑΜΚΑ

Κληθείς να απαντήσει πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι εδώ και 10 μέρες μετά από νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε στη Βουλή και υπερψηφίστηκε, όσοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκδώσουν έναν προσωρινό αποκλειστικά για αυτή τη χρήση.
Όπως εξήγησε, «αυτό συμβαίνει με δύο τρόπους. Όσοι έχουν ΑΦΜ ή όσοι έχουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, μπορούν μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr που παραπέμπει στον προσωρινό ΑΜΚΑ, να μπορέσουν να τον εκδώσουν ψηφιακά.
Όσοι δεν έχουν κάτι από αυτά τα δύο, πρέπει να επισκεφθούν ένα ΚΕΠ κι εκεί θα τους κατευθύνουν στο τι έγγραφα πρέπει να στείλουν για να μπορέσουν κι αυτοί αφού εκδώσουν τον προσωρινό ΑΜΚΑ να μπουν στη διαδικασία του εμβολιασμού».
Ήδη, όπως ανάφερε, έχουν εκδοθεί περίπου 6.000 προσωρινοί ΑΜΚΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης