Τελευταία Νέα
Διεθνή

Exxon Mobil: Καλύτερα του αναμενομένου τα αποτελέσματα α' τριμήνου 2021 - Στα 2,7 δισ. δολ. τα κέρδη

tags :
Exxon Mobil: Καλύτερα του αναμενομένου τα αποτελέσματα α' τριμήνου 2021 - Στα 2,7 δισ. δολ. τα κέρδη
Exxon Mobil: Καλύτερα του αναμενομένου τα αποτελέσματα α' τριμήνου 2021

Η Exxon Mobil επέστρεψε στην κερδοφορία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2021, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, καθώς η εταιρεία ανακάμπτει από το χάος που προκάλεσε στον ενεργειακό κλάδο η πανδημία του κορονοϊού.
Ειδικότερα, ο πετρελαϊκός γίγαντας σημείωσε κέρδη ύψους 2,7 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη στα 65 σεντς ανά μετοχή, εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανομένων στοιχείων, σε έσοδα 59,15 δισ. δολαρίων.
Οι αναλυτές της Wall Street ανέμεναν ότι η εταιρεία θα σημείωνε κέρδη στα 59 σεντς ανά μετοχή σε έσοδα 54,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Σημειώνεται πως στο αντίστοιχο α' τρίμηνο πέρυσι, η εταιρεία είχε σημειώσει απώλειες 610 εκατ. δολαρίων, λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας.
Παράλληλα, το προηγούμενο τρίμηνο, η εταιρεία είχε σημειώσει ζημιές 20,1 δισ. δολαρίων, που ήταν το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο απωλειών.
Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι η χειμερινή καταιγίδα που είχε πλήξει τον Νότο, κόστισε στην εταιρεία 600 εκατομμύρια δολάρια σε όλες τις επιχειρήσεις της.
Για την καταπολέμηση των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία εφάρμοσε «επιθετικά» μέτρα μείωσης κόστους.
Τέλος, η Exxon διατήρησε τη δέσμευσή της για το μέρισμα της στο 5,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης