Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Αν συνεχιστούν με ένταση οι εμβολιασμοί, θα αποφύγουμε πισωγύρισμα

Δερμιτζάκης: Αν συνεχιστούν με ένταση οι εμβολιασμοί, θα αποφύγουμε πισωγύρισμα
Δύσκολα θα έχουμε ένα αποτελεσματικό φάρμακο έως το τέλος του έτους υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως αν συνεχιστούν με την ίδια ένταση οι εμβολιασμοί τους επόμενους μήνες, τότε θα αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα όσον αφορά την πορεία της επιδημίας διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
Σε δηλώσεις του στο Open ο κ.Δερμιτζάκης κάλεσε τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν, σημειώνοντας ότι οι παρενέργειες είναι σπάνιες.
«Από τη μία έχουμε τη μείωση του ρυθμού μετάδοσης, στην οποία βοηθά και το καλοκαίρι.
Ο εμβολιασμός μπορεί να συγκρατήσει την μετάδοση.
Οι εμβολιασμοί που θα έχουμε μέχρι το τέλος Ιουνίου δεν φτάνουν για να μας κρατήσουν για μεγάλο διάστημα» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, επισημαίνοντας πως μπορούμε να αποφύγουμε πλήρως το πισωγύρισμα που είδαμε πέρυσι το φθινόπωρο «αν συνεχιστεί με την ίδια ένταση και με ακόμη μεγαλύτερη ο εμβολιασμός».
«Επειδή άνοιξαν σχεδόν σε όλες τις ηλικίες οι εμβολιασμοί, βλέπουμε ότι καλώς πηγαίνουν και το κάνουν.
Θα πρέπει να πείσουμε κι αυτούς που δεν πηγαίνουν.
Αν φτάσουμε σε ένα 40% – 50%, δεν θα φτάσει μέχρι τέλος Ιουνίου, θα μας φτάσει για το καλοκαίρι, όμως δεν θα μας πάει παραπέρα.
Άρα, θέλουμε πολύ μεγάλη ένταση από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο, να εμβολιάσουμε τουλάχιστον ένα 25% ακόμα μέχρι τον Οκτώβριο.
Θα πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια να εξηγήσουμε σ’ αυτούς που δεν πηγαίνουν γιατί είναι μεγάλη υπόθεση να εμβολιαστούμε με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για να χτιστεί η ανοσία της κοινωνίας» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεσα φάρμακο κατά του κορωνοϊού με αφορμή τις κλινικές δοκιμές που ξεκινούν και στην Ελλάδα με το εισπνεόμενο φάρμακο από το Ισραήλ, ο κ. Δερμιτζάκης εξέφρασε την άποψη ότι δύσκολα θα μπορέσουμε να έχουμε κάτι επαρκές κι αποτελεσματικό μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης