Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φόβοι για μεγάλη διασπορά ιού στην επαρχία – Υπάρχει «τρύπα» στο σύστημα, διακυβεύεται η ανοσία

Φόβοι για μεγάλη διασπορά ιού στην επαρχία – Υπάρχει «τρύπα» στο σύστημα, διακυβεύεται η ανοσία
Είναι αναπόφευκτη η διασπορά του ιού στην επαρχία, παρά τη σχετική αισιοδοξία για την πορεία των εμβολιασμών.
Σχετικά Άρθρα

Τις τελευταίες μέρες στα διόδια και τις εθνικές οδούς της Αττικής παρατηρείται πολύ μεγάλος συνωστισμός από πολίτες που ψάχνουν μία βαλβίδα αποσυμπίεσης από τον πολύμηνο εγκλεισμό τους στα αστικά κέντρα. Από τις εικόνες που είδαμε την Μεγάλη Εβδομάδα, ειδικά την Μεγάλη Πέμπτη η έξοδος των Αθηναίων ήταν μεγάλη και σίγουρα στην πλειονότητά της παράτυπη.
Κάποιοι πήγαν από την Παλαιά Εθνική οδό, κάποιοι άλλοι πήγαν με τον Προαστιακό μέχρι την Κόρινθο, όλο και περισσότεροι σκαρφίστηκαν αρκετούς τρόπους και δικαιολογίες με τα έγγραφα για να κάνουν Πάσχα μακριά από την πόλη.
Σε αυτό φαίνεται να παίζει ρόλο και ο καιρός όπου οι προγνώσεις μιλούν για Πάσχα… με καύσωνα.
Πολλοί γύρισαν πίσω επειδή υπήρχαν ελεγκτικοί μηχανισμοί, κάποιοι άλλοι μπόρεσαν και πήγαν στα χωριά τους και τα νησιά τους.
Αυτός ο διαχωρισμός, θα φέρει νέα κοινωνική αντίδραση.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως η κούραση των πολιτών είναι τεράστια και πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν «ανάσες» και εντός της Περιφέρειας Αττικής και εκτός. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό πως παρά τη μικρή χαλάρωση των μέτρων δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον φονικό ιό και αυτό το αποδεικνύουν καθημερινά οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Η κυβέρνηση, ανάμεσα στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση για εμβολιασμό από τις ηλικίες 30-44 και τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά αποδοχής που διατηρεί, προβληματίζεται διότι εν τέλει ο ιός βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Ειδικοί τονίζουν ότι τις επόμενες μέρες οι αριθμοί των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων θα επιμείνουν.
Είναι αναπόφευκτη η διασπορά του ιού στην επαρχία, παρά τη σχετική αισιοδοξία για την πορεία των εμβολιασμών.
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τον Μάιο να ξεπεράσουμε τα 2.000.000 νέους εμβολιασμούς και τον Ιούνιο, αν επιβεβαιωθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, να ξεπεράσουμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς.
Μάιο και Ιούνιο δηλαδή να έχουμε 5 εκατ. εμβολιασμούς.
Με βάση τους εμβολιασμούς και συνυπολογίζοντας και ένα ποσοστό από εκείνους που έχουν νοσήσει, η πολυπόθητη «ανοσία της αγέλης» θα έχει επιτευχθεί εντός του καλοκαιριού.
Ωστόσο, εάν συνεχιστεί η διασπορά του ιού, ιδιαίτερα η εξάπλωση της ινδικής παραλλαγής, ενδεχομένως να καθυστερήσει περισσότερο.
Το χειρότερο είναι ότι θα έχουμε συνεχή πίεση στο ΕΣΥ και έτσι δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια για να χαλαρώσει το σύστημα υγείας που είναι στα κόκκινα εδώ και μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης