Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθολικό lockdown στην Τουρκία έως τις 17 Μαΐου 2021 με απόφαση Erdogan

Καθολικό lockdown στην Τουρκία έως τις 17 Μαΐου 2021 με απόφαση Erdogan
Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Εrdogan ανακοίνωσε την επιβολή ολικού lockdown σε όλη τη χώρα

Ξεκίνησε την 29η Απριλίου η επιβολή καθολικού lockdown στην Τουρκία.
Όπως ανακοίνωσε πριν από τρεις ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Εrdogan, τα περιοριστικά μέτρα θα αφορούν όλη τη χώρα και θα διαρκέσουν έως τις 17 Μαΐου.
Μεταξύ άλλων, έκλεισαν σχολικές αίθουσες ενώ περιορίζονται οι υπεραστικές μετακινήσεις, με στόχο τον περιορισμό της αύξησης κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό.
Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην Τουρκία κορυφώθηκε στις 16 Απριλίου, φτάνοντας στις 63.000 προτού μειωθεί απότομα σε κάτω από 39.000 την Κυριακή, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων παρέμεινε πάνω από 300 την προηγούμενη εβδομάδα.
Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Erdogan είπε ότι όλα τα υπεραστικά ταξίδια θα χρειάζονται έγκριση από τις αρχές, όλα τα σχολεία θα σταματήσουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία, ενώ και σε χώρους εργασίας θα ανασταλούν οι δραστηριότητές τους.
Πρόσθεσε ότι οι κλάδοι της μεταποίησης και των τροφίμων θα εξαιρεθούν από τα νέα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τις 29 Απριλίου.
Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων θα πρέπει να μειωθεί κάτω από 5.000 μέχρι το τέλος του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού, συμπλήρωσε.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης