Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δημιουργοί του Sputnik V θα καταθέσουν μήνυση στην υγειονομική αρχή της Βραζιλίας

Οι δημιουργοί του Sputnik V θα καταθέσουν μήνυση στην υγειονομική αρχή της Βραζιλίας
Η Anvisa απέρριψε το αίτημα έγκρισης για την εισαγωγή του εμβολίου Sputnik V

Οι δημιουργοί του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού δήλωσαν ότι θα καταθέσουν μήνυση κατά της υγειονομικής ρυθμιστικής αρχής της Βραζιλίας Anvisa για δυσφήμιση, κατηγορώντας την ότι εν γνώσει της διέδωσε ψευδείς πληροφορίες.
Το διοικητικό συμβούλιο της Anvisa απέρριψε τη Δευτέρα σχετικό αίτημα έγκρισης για την εισαγωγή του εμβολίου Sputnik V.
Ο διευθυντής φαρμακευτικών και βιολογικών προϊόντων της Anvisa Gustavo Mendes είχε δηλώσει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας αδενοϊός που χρησιμοποιήθηκε στο εμβόλιο θα μπορούσε να αναπαραχθεί και ότι αυτό ήταν ένα σοβαρό ελάττωμα.
Οι ιικοί φορείς χρησιμοποιούνται συνήθως για να μεταφέρουν γενετικές πληροφορίες για μια πρωτεΐνη από ένα παθογόνο - σε αυτήν την περίπτωση, τον νέο κορωνοϊό - που θα προκαλέσει ανοσολογική απόκριση στον παραλήπτη του εμβολίου.
Ο Denis Logunov, ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο Κέντρο Γκαμαλέι της Μόσχας διέψευσε την Τρίτη τον ισχυρισμό ότι οι δύο αδενοϊοί που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή του εμβολίου θα μπορούσαν να αναπαραχθούν.
Ο Μέντες είχε δηλώσει επίσης ότι η Anvisa δεν είχε λάβει δείγματα του εμβολίου για να τα δοκιμάσει και "δεν έκανε τεστ σε αναπαραγόμενο αδενοϊό".
"Αφότου η υγειονομική ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας Anvisa παραδέχθηκε ότι δεν δοκίμασε το εμβόλιο Sputnik-V, προτιθέμεθα να καταθέσουμε αγωγή για συκοφαντία στην Βραζιλία κατά της Anvisa για εσκεμμένη διάδοση ψευδών και ανακριβών πληροφοριών", αναφέρεται στην ανακοίνωση στον λογαριασμό του ρωσικού εμβολίου στο Twitter, στην οποία προστίθεται ότι "η Anvisa έκανε λανθασμένες και παραπλανητικές δηλώσεις χωρίς να έχει δοκιμάσει το πραγματικό εμβόλιο Sputnik V".
Την Δευτέρα η υγειονομική ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας απαγόρευσε την εισαγωγή του ρωσικού εμβολίου και την χρήση του στην χώρα.
Η Anvisa δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε σχετικό αίτημα να σχολιάσει την απόφαση των δημιουργών του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης