eSports & Games

Microsoft: Στο +232% η κερδοφορία του τμήματος Xbox, άνοδος για όλους τους τομείς στο Q1

Microsoft: Στο +232% η κερδοφορία του τμήματος Xbox, άνοδος για όλους τους τομείς στο Q1
Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε σημαντική ανάπτυξη σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες.

Μπορεί ο τομέας του Xbox να ήταν το «μαύρο πρόβατο» για αρκετά χρόνια στην Microsoft, αλλά οι επιδόσεις του στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους της αμερικανικής εταιρείας δείχνουν πως η κατάσταση έχει αλλάξει. Οι κονσόλες Xbox νέας γενιάς (Xbox Series X και Xbox Series S) κυκλοφόρησαν από τις 10 Νοεμβρίου 2020 και εν μέσω πανδημίας κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να γίνουν ανάρπαστες. Μεγάλο μέρος των προ-παραγγελιών δεν έχει καλυφθεί ακόμη, αλλά παρόλα αυτά, οι όποιες πωλήσεις σημείωσαν τζίρο 232% μεγαλύτερο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο για τον τομέα Xbox hardware.

Στο κομμάτι του λογισμικού και των υπηρεσιών, η Microsoft κινήθηκε θετικά και συγκεκριμένα στο +34%, κυρίως από τις κυκλοφορίες της ίδιας και των τρίτων συνεργατών της, αλλά και της εξαιρετικής συνδρομητικής υπηρεσίας Xbox Game Pass που προσφέρει κάθε μήνα 100 διαφορετικά παιχνίδια, λειτουργώντας στη λογική του Netflix. Σύμφωνα, μάλιστα, με την τελευταία επίσημη ενημέρωση που έγινε πριν από 3 μήνες, το Xbox Game Pass έχει σπάσει ήδη το φράγμα των 18 εκ. ενεργών χρηστών.

To τρίτο τρίμηνο της Microsoft έκλεισε συνολικά με έσοδα της τάξης των 41.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη 15.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (+19% και +44% πάνω σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο). Σε ό,τι αφορά τα Windows, υπάρχουν πάνω από 1.3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές με τη νεότερη έκδοση του λογισμικού, ενώ και ο τομέας των Surface πέτυχε έσοδα της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τέλος, ο τομέας του Microsoft Office κινήθηκε στο +14%, του Office 365 στο +22% και των cloud υπηρεσιών στο +26%.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης