Football Talk

Παναθηναϊκός: Ο «πονοκέφαλος» του Μπόλονι στην κορυφή της επίθεσης

Παναθηναϊκός: Ο «πονοκέφαλος» του Μπόλονι στην κορυφή της επίθεσης
Οι «πράσινοι« καλούνται να διαχειριστούν ενόψει του καλοκαιριού την «πολυκοσμία» την κορυφή της επίθεσης.
Μπορεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού να μην έχουν «κλειδώσει» ακόμα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν, ωστόσο στον σύλλογο έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ο προπονητής, είτε αυτός είναι ο Λάζλο Μπόλονι, είτε κάποιος άλλος, έχει να διαχειριστεί το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργηθεί στην κορυφή τα επίθεσης, με τον σύλλογο να έχει 4 (!) παίκτες που παλεύουν για μία θέση στην κορυφή τη επίθεσης.
 
 
Φεντερίκο Μακέντα

SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY-OFF / ϓ֐ - ЁϠ(֙ԏÑVɁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
 
Ο Ιταλός επιθετικός ήταν εκείνος που βρέθηκε κοντά στην αποχώρηση δύο φορές τους τελευταίους μήνες, πρώτα το καλοκαίρι όταν είπε το «όχι» στον Ερυθρό Αστέρα και έπειτα τον χειμώνα με την Εσπανιόλ. Στην αρχή της σεζόν ο Ντάνι Πογιάτος προσπάθησε να τον «παντρέψει» στην κορυφή της επίθεσης με τον Καρλίτος, ωστόσο οι δύο δεν μπόρεσαν να βρουν χημεία, με τον ένα εκ των δύο να περιορίζεται συνήθως στα άκρα της επίθεσης.
 
Μετά από τη άφιξη του Μπόλονι στον πάγκο της ομάδας επέστρεψε για ένα διάστημα στην κορυφή της επίθεσης, ωστόσο ο Ρουμάνος στο δεύτερο μισό της σεζόν τον περιόρισε στον πάγκο της ομάδας. Στα πλέι-οφ έχει δείξει την κλάση του, μετρώντας συνολικά 4 γκολ. Το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό λήγει το 2023, με τον ίδιο να θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, χωρίς ωστόσο να έχει δείξει τάσεις φυγής από τον σύλλογο και την Ελλάδα.
 
Καρλίτος
 
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ЁϠ- ˁщӁ (֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Τον Ιανουάριο του 2020 οι «πράσινοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος βρισκόταν ακόμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για λογαριασμό της Αλ Γουαντά. Πογιάτος και Μπόλονι έδωσαν «προβάδισμα» στον 30χρονο στις πρώτες «στροφές» του πρωταθλήματος, μετρώντας στις πρώτες 7 αγωνιστικές 4 γκολ. Ωστόσο μετά από την 10η αγωνιστική και τη νίκη επί του Παναιτωλικού, βρέθηκε στο βασικό σχήμα μόλις σε 3 περιπτώσεις, με τους αριθμούς να «πέφτουν» αισθητά.
 
Σε 16 αγώνες βρήκε δίχτυα μόλις 2 φορές, μένοντας μακριά από το καλό πρόσωπο των πρώτων μηνών. Στα πλέι-οφ έχει περιοριστεί στο ρόλο του αναπληρωματικού επιθετικού, με μοναδική προσφορά την ασίστ στο γκολ του Ιωαννίδη για το 1-0. Το συμβόλαιο του με την ομάδα λήγει το καλοκαίρι του 2023, ωστόσο δύσκολα θα φύγει το καλοκαίρι, καθώς είναι ένας από τους παίκτες που επηρεάστηκαν από την αλλαγή προπονητή, στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα.
 
 
Αργύρης Καμπετσής

SUPERLEAGUE 2020-2021 / Ё́ɔًɊϓ - ЁϠ(֙ԏÑVɁ:  Mԙ͇Ӡ͉ʏˏЏՋϓ / EUROKINISSI)
 
Ο 21χρονος μπήκε φέτος στην 3η του χρονιά στον σύλλογο, ωστόσο είδε τον χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται ακόμα περισσότερο σε σχέση με πέρσι. Απόδειξη είναι πως στους πρώτους 15 αγώνες της ομάδας αγωνίστηκε μόλις σε 4 αγώνες, όλους ως αλλαγή, ενώ έμεινε εκτός αποστολής σε 8 περιπτώσεις. Με το συμβόλαιο του να λήγει το καλοκαίρι όλα έδειχναν πως ο Έλληνας επιθετικός θα αποχωρούσε ως ελεύθερος το καλοκαίρι από τον σύλλογο, ωστόσο πήρε την ευκαιρία που έψαχνε από τον Μπόλονι.
 
Στον αγώνα με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη αγωνίστηκε ως βασικό για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα την φετινή σεζόν, πετυχαίνοντα το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Βρήκε δίχτυα και στα επόμενα 2 παιχνίδια με ΟΦΗ και Βόλο, με τον Παναθηναϊκό να μετρά ισάριθμες νίκες και τον Ρουμάνο να μένει ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις του.
 
Μάλιστα ο Καμπετσής κατάφερε να γυρίσει τελείως το εις βάρος του κλίμα, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο μέχρι το 2024. Μετά από τον «καυτό» Ιανουάριο δεν έχει ξαναβρεί δίχτυα, ωστόσο κέρδισε μία θέση στο ροτέισον του Μπόλονι, έστω και στα άκρα της επίθεσης.
 
 
Φώτης Ιωαννίδης

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ЁϠ- Eʠ(֙ԏÑVɁ: MđŁӠЁЁʙ͓ԁ͔ɍϕ / EUROKINISSI)
 
Ο νεαρός επιθετικός ήταν η έκπληξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, καθώς αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό για περίπου 60.00 ευρώ, με τον οποίο είχε πετύχει 5 γκολ σε 19 αγώνες στην Super League 2, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο. Το ντεμπούτο έγινε μόλις στην 2η αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΛ, όταν πέρασε ως αλλαγή και αγωνίστηκε για 1 λεπτό. Ένας τραυματισμός και οι επιλογές του Μπόλονι τον διατήρησαν εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα για περίπου 2 μήνες, προτού επιστρέψει και αγωνιστεί και πάλι για 1 λεπτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 12η αγωνιστική.
 
Από εκεί και έπειτα ο τεχνικός των «πράσινων» έδωσε περισσότερο χώρος συμμετοχής στον 20χρονο, είτε στην κορυφή, είτε στα πλάγια της επίθεσης. Ο Ιωαννίδης λόγω ύψους και σωματοδομής προσέφερε διαφορετικά στοιχεία από τους υπόλοιπους επιθετικούς της ομάδας, κάτι το οποίο γνώριζε ο Μπόλονι. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με την «πράσινη» φανέλα την 15η αγωνιστική με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ σημείωσε άλλα 2 τέρματα μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.
 
Στα πλέι-οφ έρχεται κυρίως από τον πάγκο, ωστόσο ήταν ο μοναδικός σκόρερ της ομάδας του στην ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην ΑΕΚ. Ο ίδιος είναι ξεκάθαρα ένας από τους «κερδισμένους» της φετινής σεζόν, καθώς κέρδισε την θέση του στο ρόστερ της ομάδας και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λάζλο Μπόλονι.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης