Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica Bank: Ενεργοποιείται ο νόμος για το DTC με έκδοση warrants - Πιθανό το dilution στους μετόχους

tags :
Attica Bank: Ενεργοποιείται ο νόμος για το DTC με έκδοση warrants - Πιθανό το dilution στους μετόχους
Tην ενεργοποίηση του νόμου για το DTC με την έκδοση warrants επιβεβαίωσε η Attica Bank, με πιθανό dilution στους μετόχους.
Σχετικά Άρθρα

Tην ενεργοποίηση του νόμου για το DTC με την έκδοση warrants επιβεβαίωσε η Attica Bank, με πιθανό dilution στους μετόχους.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σε απάντηση της από 29.4.2021 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 28ης Απριλίου 2021 που αφορούσε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τα αποτελέσματα 12μηνου 2020 και της σχετικής δήλωσης της διοίκησης της, διευκρινίζει τα εξής αναφορικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 27Α του Ν.4172/2013 (“DTC”).

Ενεργοποιείται ο νόμος για το DTC

Στο πλαίσιο του τριετούς επιχειρηματικού σχεδίου για την βελτίωση της ποιότητας των εποπτικών κεφαλαίων, η Attica Bank προτίθεται να προβεί στην ενεργοποίηση του άρθρου 27Α του Ν.4172/2013(“DTC”).
Με τον μηχανισμό DTC οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις της Τράπεζας μετατρέπονται σε οριστικές, εκκαθαρισμένες και άμεσα εισπράξιμεςαπαιτήσεις έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, η Τράπεζα σχηματίζει ειδικό αποθεματικό και εκδίδει παραστατικούςτίτλους δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών (δικαιώματα μετατροπής -‘warrants’) στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πιθανό dilution

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι έχουν δικαίωμα εξαγοράς (‘call option’) των δικαιωμάτων μετατροπής αυτών, σε περίπτωση δε μη ενάσκησης, αυτά δύνανται να προσφερθούν σε τρίτους, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε απομείωση των ποσοστών συμμετοχής (‘dilution’) των μετόχων που δεν θα ασκήσουν το δικαίωμα εξαγοράς.
Η ενεργοποίηση του μηχανισμού DTC απαιτεί απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας, κατόπιν ειδικής εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι ειδικές λεπτομέρειες εφαρμογής του μηχανισμού DTC ρυθμίζονται στο ανωτέρω άρθρο 27Α του Ν.4172/2013, ενώ προβλέπεται και η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη διευθέτηση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή του μηχανισμού.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό της οριστικής και εκκαθαρισμένης απαίτησης της Τράπεζας υπόκειται στον έλεγχο της φορολογικής διοίκησης.
Η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό με τη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τις διαδικασίες του μηχανισμού DTC και τις προθεσμίες ενάσκησης των σχετικών δικαιωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης