Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin vs Dogecoin: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

tags :
Bitcoin vs Dogecoin: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Το Bitcoin και το Dogecoin ήταν οι δύο «καυτές» επενδύσεις τους τελευταίους 12 μήνες
Σχετικά Άρθρα
To Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο το 2013 έχει πλέον αναδειχθεί σε σημαντικό ανταγωνιστή του Βitcoin, του «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων.
Η πρόσφατη άνοδος του Dogecoin τροφοδοτήθηκε από τη φρενίτιδα των κοινωνικών μέσων στο Reddit με το GameStop και μια σειρά από tweets του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Tesla, Elon Musk, σύμφωνα με το αφιέρωμα του CNBC στα δύο δημοφιλή κρυπτονομίσματα.

Η προέλευση

Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2009 από τον Satoshi Nakamoto. Στη συνέχεια, δημοσιεύθηκε μια λευκή βίβλος που περιγράφει λεπτομερώς πώς θα μπορούσε το bitcoin να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός νέου χρηματοοικονομικού συστήματος και τη μείωση του κόστους συναλλαγής, εξαλείφοντας την ανάγκη για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Το Dogecoin δημιουργήθηκε ως αστείο.
Το 2013, ο υπάλληλος της Adobe Jackson Palmer έγραψε στο Twitter: «Επένδυση στο Dogecoin, σίγουρα είναι το next big thing».
Εκείνη την εποχή, το Dogecoin δεν υπήρχε και το σχόλιό του διασκέδασε την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.

Άνοδος και πτώση

Το Bitcoin και το Dogecoin ήταν οι δύο «καυτές» επενδύσεις τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς εκτοξεύθηκαν κατά 650% και 18.600% αντίστοιχα.
Λίγες μέρες νωρίτερα, το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα βυθίστηκαν, καθώς η προτεινόμενη αύξηση φόρου κεφαλαιουχικών κερδών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden οδήγησε σε κύμα πωλήσεων. Το sell off εξάλειψε πάνω από 200 δισ. δολ. από ολόκληρη την αγορά των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap.
Η τρέχουσα τιμή του Bitcoin είναι περίπου 53.877,50 $ και επί του παρόντος, κυκλοφορούν 18,7 εκατ. Bitcoin με όριο αγοράς 1,1 τρισ. δολ.
Tην ίδια ώρα, η τρέχουσα τιμή του Dogecoin είναι περίπου 0,3153 $ και υπάρχουν σχεδόν 130 δισ. Dogecoin με όριο αγοράς 40 δισ. δολ.

Τα κρυπτονομίσματα και οι...celebrities

Σχεδόν όλοι οι κολοσσοί της τεχνολογίας υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή το Bitcoin, όπως ο Jack Dorsey, ο Mark Cuban και ο Elon Musk. Ο διάσημος πρώην αστέρας του μποξ και των social media Mike Tyson,  αντιλήφθηκε τις δυνατότητες του Bitcoin νωρίτερα από τις περισσότερες διασημότητες, υποστηρίζοντας το ψηφιακό νόμισμα από το 2015. Η σταρ του Game of Thrones Maisie Williams ανέβηκε στο... κύμα του Bitcoin τον Νοέμβριο του 2020. Κατά τις πρώτες ημέρες του Bitcoin το 2012 ο Αμερικανός ράπερ έκανε τη μουσική του διαθέσιμη για αγορά χρησιμοποιώντας BTC και η λίστα των υποστηρικτών του Bitcoin συνεχίζεται.

Ο Elon Musk και φρενίτιδα των social media για το Dogecoin

Πρόσφατα, το Dogecoin υποστηρίχθηκε κυρίως από τον όμιλο Reddit και τον CEO της Tesla Elon Musk. Πλέον και άλλες προσωπικότητες λαμβανουν μέρος στη...φρενίτιδα. Τα ονόματα περιλαμβάνουν το αστέρι του YouTube και φαρσέρ Ben Phillips και τον Rapper Lil 'Yachty, μεταξύ άλλων που έχουν κάνει tweet για το Dogecoin αρκετές φορές.
Ο Elon Musk μοιράζεται αστεία tweets στο Dogecoin τον τελευταίο χρόνο και κάθε tweet βοηθά στην ενίσχυση της αξίας του Dogecoin.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης