Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Εργαζόμαστε για την επανένωση του νησιού – Η Κύπρος ήταν και θα παραμείνει στην ΕΕ

Αναστασιάδης: Εργαζόμαστε για την επανένωση του νησιού – Η Κύπρος ήταν και θα παραμείνει στην ΕΕ
Απόλυτα άψογη η συμπαράσταση και η στήριξη του Έλληνα ΥΠΕΞ, Ν. Δένδια
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυπριακή κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να εργάζεται για μια λύση επανένωσης του νησιού διατύπωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης στις δηλώσεις του μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.
Ο κ.Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά με απόλυτη συνέπεια στα όσα διακήρυττε, συνέβαλε ώστε να επιτευχθεί σωρεία συγκλίσεων, αναφέροντας πως ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres ήταν σαφής προς την τουρκοκυπριακή πλευρά ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από κανέναν μια λύση δύο κρατών στην Κύπρο.
Όπως είπε ο κ.Αναστασιάδης «παρά την εμμονή της τουρκοκυπριακής και τουρκικής πλευράς», δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια προκειμένου να μεσολαβήσουν οι αναγκαίες διαβουλεύσεις έτσι ώστε να «πραγματοποιηθεί μια δεύτερη άτυπη Σύνοδος προκειμένου να συνεχίσουν οι προσπάθειες για εξεύρεση κοινού εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών».
Ο πρόεδρος της Κύπρου είπε πως «η συμπαράσταση και η στήριξη του Έλληνα ΥΠΕΞ ήταν απόλυτα άψογη και σε πλήρη συνάρτηση με τις δικές μας προσπάθειες», ενώ υποστήριξε πως «προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η αγγλική πλευρά», τονίζοντας πως «σε καμία των τοποθετήσεων τους δεν ξέφευγαν από το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για λύση».
«Ταυτόχρονα θα ήταν παράλειψη αν δεν ανέφερα της στήριξης που τύχαμε από τα 5 μόνιμα μέλη του ΣΑ, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών.
Ήταν μια αποφασιστική και ενεργή ανταπόκριση» είπε ο κ.Αναστασιάδης.
«Το θέμα δεν είναι τι θέτεις ή τι διεκδικείς.
Είναι το πόσο είναι δυνατό να το επιτύχεις όταν έρχεσαι σε αντίθεση με διεθνή κοινότητα.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν σε Τουρκία και Τουρκοκυπρίους ήταν σαφείς» ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος αφού κάλεσε σε ενότητα τον κυπριακό λαό, είπε: «Ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη προκειμένου να δούμε την πατρίδα μας να επανενώνεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης