Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huawei: Μεγάλη πτώση 16,5% στα έσοδα, στα 23,5 δισεκ. δολ.

Huawei: Μεγάλη πτώση 16,5% στα έσοδα, στα 23,5 δισεκ. δολ.
Σημαντική πτώση στα έσοδα κατέγραψε ο κινεζικός κολοσσός Huawei
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική πτώση στα έσοδα κατέγραψε ο κινεζικός κολοσσός Huawei, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις επηρέασαν τη λειτουργία της, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021.
Ειδικότερα, τα έσοδα της Huawei μειώθηκαν 16,5% σε 152,2 δισεκατομμύρια γιουάν Κίνας (23,5 δισεκατομμύρια δολάρια) τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία.
Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που η εταιρεία καταγράφει μείωση κερδών.
αποκλεισμένη από την υποδομή δικτύων, ιδίως 5G σε πολλές χώρες, η εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη smartphone αγορά.
Από το 2019 η Huawei έχει αποκλειστεί από μια σειρά updates στο λειτουργικό Android, χάνοντας την πρόσβαση σε κάποιες εφαρμογές της Google.

«Δύσκολη χρονιά»

«Το 2021 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για εμάς, αλλά είναι επίσης η χρονιά που η μελλοντική αναπτυξιακή στρατηγική μας θα αρχίσει να διαμορφώνεται», δήλωσε ο Eric Xu, εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei.
Η Huawei δήλωσε ότι κατάφερε να αυξήσει το περιθώριο κέρδους της κατά περίπου 3,8 εκατοστιαίες μονάδες από έτος σε έτος σε 11,1%.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στα 600 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε σε δικαιώματα ευρεσιτεχνίας το τρίμηνο.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης