Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το 68% υποστηρίζει το σχέδιο Biden για επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές ύψους 2 τρισ. δολ.

ΗΠΑ: Το 68% υποστηρίζει το σχέδιο Biden για επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές ύψους 2 τρισ. δολ.

Αποδοχή της πολιτικής του προέδρου Biden στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του στο Λευκό Οίκο δείχνει πλειάδα δημοσκοπήσεων όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των ζητημάτων της οικονομίας

Σχετικά Άρθρα
Ευρεία υποστήριξη έχουν από τους Αμερικανούς πολίτες οι προτάσεις του προέδρου Biden για την εκδίπλωση μεγάλων σχεδίων δημοσιονομικών δαπανών που χαρακτήρισαν της 100 πρώτες ημέρες του στο Λευκό Οίκο, σύμφωνα με πλειάδα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που περιλαμβάνεται σε δημοσίευμα του CNBC την Τρίτη 27 Απριλίου 2021.
Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, οι περισσότεροι Αμερικανοί εγκρίνουν τα μέτρα τόνωσης των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που νομοθετήθηκαν τον Μάρτιο - μακράν η σημαντικότερη νομοθετική πρωτοβουλία.
Οι δημοσκοπήσεις διαπιστώνουν επίσης ότι το σχέδιο για επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ήδη δημοφιλές.
Ϋστερα από τις παραπάνω πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος Biden προετοιμάζεται τώρα να εξαγγείλει ένα ακόμη τεράστιο πακέτο δημοσιονομικών δαπανών, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την οικογένεια – το οποίο; Ήδη τυγχάνει στήριξης παρότι οι λεπτομέρειες του δεν έχουν γίνει γνωστές.

Αποδοχή

Παρά τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να αντιπαραθέσουν ότι αυτές οι πρωτοβουλίες προκαλούν σημαντικό βάρος ως προς το δημόσιο χρέος και είναι επιβλαβείς για τις ιδιωτικές επενδύσεις φορολογικές επιβαρύνσεις, η στρατηγική του Biden φαίνεται να αποδίδει.
Η συνολική αποδοχή του προέδρου υπερβαίνει το 53%, υποστηριζόμενη από την υποστήριξη των Αμερικανών για τον χειρισμό του της υγειονομικής κρίσης του Covid και της οικονομίας, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της NBC News.

Το διακύβευμα

Ωστόσο, η πολύπλευρη προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας μέσω των δημοσιονομικών μέτρων βρίσκεται ακόμη εν τη γενέσει της.
Οι επιταγές των 1.400 δολαρίων που έχουν λάβει πολλοί Αμερικανοί ως μερος των ενισχύσεων κατά της πανδημίας εξακολουθούν να αποστέλλονται..
Ορισμένοι γερουσιαστές ζητούν να περιορισθεί το πρόγραμμα για τις επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές, και άλλοι έχουν ήδη αρνούνται να συναινέσουν σε πιθανές αυξήσεις φόρων στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των οικογενειών οι λεπτιμέριες του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.
«Οι προτάσεις για τις δημοσιονομικές δαπάνες που υπόσχονται πολλά στους πολίτες συχνά λαμβάνουν πολλή υποστήριξη», δήλωσε ο Steve Ellis, πρόεδρος του Φορολογούμενου Φορολογικού Φορέα για την Κοινή Αίσθηση.
«Οι άνθρωποι το βλέπουν αυτό ως όφελος.
Ακούνε για τα καλά πράγματα.
Δεν αντιλαμβάνονται απαραίτητα τα προβλήματα».
ΜΟΝ.PNG

Πανδημία

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις από τα μέσα NBC, Reuters / Ipsos, CNBC και The Washington Post-ABC News δείχνουν σταθερά ότι ο Biden απολαμβάνει τη μεγαλύτερη αποδοχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η πολιτική του απέσπασε 69% έγκριση στην εθνική έρευνα του NBC, σε σύγκριση με το 27% που την αποδοκιμάζει
Αυτή η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από τις 17 Απριλίου έως τις 20 Απριλίου μεταξύ 1.000 ενηλίκων των ΗΠΑ, έχει περιθώριο σφάλματος 3,1 ποσοστιαίες μονάδες.
Η τελευταία σφυγμομέτρηση από το Reuters / Ipsos, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 27 Απριλίου, είχαν παρόμοια ευρήματα: το 65% εγκρίνει την πολιτική του Biden για την πανδημία, ενώ το 29% απορρίπτει
Η εθνική δημοσκόπηση είχε δείγμα 4.423 ενήλικες και διεξήχθη στο διάστημα από τις 12 Απριλίου έως τις 16 Απριλίου.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την πανδημία ως ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα
Είναι επίσης πιο πιθανό να προσβλέπουν στην κυβέρνηση για λύσεις, σύμφωνα με την τελευταίο έρευνα του NBC: Πενήντα πέντε τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να λύσει προβλήματα και να βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων, έναντι 41% που απάντησε ότι κάνει πάρα πολλά .

Μέτρα τόνωσης

Στη δημοσκόπηση για λογαριασμό των Post-ABC σχετικά με το το πακέτο τόνωσης του 1,9 τσιρ δολ. , το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε θετικό, έναντι 31% που αντιτάσσεται.
Η έρευνα βασίστηκε σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις με ένα τυχαίο δείγμα 1.007 ενηλίκων που διεξήχθησαν από τις 18 Απριλίου έως τις 21 Απριλίου.
Έχει περιθώριο σφάλματος 3,5 ποσοστιαίες μονάδες
Στη δημοσκόπηση του NBC, το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά είναι μια «καλή ιδέα», το 25% που το χαρακτήρισε κακή ιδέα και το 26% δεν εξέφρασε γνώμη.

Δημόσιες υποδομές

Η πρόταση για τις δημόσιες επενδύσεις στι υποδομές η οποία στην αρχική της μορφή έχει ύψος άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι επίσης δημοφιλής στους Αμερικανούς, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.
Το πακέτο θα χρηματοδοτήσει μια σειρά έργων που υπερβαίνουν απλώς την επισκευή δρόμων, γεφυρών, λιμανιών και άλλων δημοσίεων έργων που ορισμένοι αναφέρονται ως «παραδοσιακές» υποδομές μεταφορών καθώς υποστηρίζεται ότι όλα αυτά αποτελεούν επένδυση για το μέλλον της χώρας.
Σε δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Monmouth που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων υποστηρίζουν το σχέδιο, καθώς και την ιδέα της χρηματοδότησής του μέσω της αύξησης του συντελεστή εταιρικου΄φόρου στο 28% από 21%.

Εταιρικοί φόροι

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που ρωτήθηκαν από τη Monmouth δήλωσαν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ξοδεύει αρκετά για τις υποδομές στις μεταφορές , το 49%, σε σύγκριση με το 23% που είπε ότι η κυβέρνηση ξοδεύει το σωστό ποσό και το 14% που είπε ότι ξοδεύει πάρα πολύ.
Η δημοσκόπηση του Monmouth διεξήχθη τηλεφωνικώς από τις 8 Απριλίου έως τις 12 Απριλίου με 800 ενήλικες των ΗΠΑ και τα αποτελέσματα φέρουν περιθώριο σφάλματος 3,5 ποσοστιαίες μονάδες
Η τελευταία σφυγμομέτρησης από το CNBC, η με δείγμα 802 ενήλικες σε εθνικό επίπεδο και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή μείον 3,5 μονάδες, διαπίστωσε ότι μόνο μια μικρή υποστήριξη του σχεδίου δημόσιες υποδομές και την αύξηση του εταιρικού φόρου.
Ωστόσο, οι Αμερικανοί υποστηρίζουν συντριπτικά σχεδόν όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου όταν παρουσιάζονται ξεχωριστά, σύμφωνα με τη ίδια δημοσκόπηση.
Οι επενδύσεις σε υποδομές είναι ιστορικά δημοφιλείς και στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης