Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τρ. Πειραιώς: Άλλαξε την ημερομηνία ο οίκος FTSE σε 10 Μαΐου από 29 Απριλίου

Τρ. Πειραιώς: Άλλαξε την ημερομηνία ο οίκος FTSE σε 10 Μαΐου από 29 Απριλίου
Eνώ στην προηγούμενη ανακοίνωση γινόταν λόγος για έναρξη από 29 Απριλίου, στην τελευταία ενημέρωση σημειώνει πως αυτό θα γίνει στις 10 Μαΐου
Σχετικά Άρθρα

Σε αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης της επίδρασης που έχουν οι νέες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς στον FTSE Global Small Cap Index προχώρησε πριν από λίγο ο οίκος FTSE Russell.
Έτσι ενώ στην προηγούμενη ανακοίνωση γινόταν λόγος για έναρξη από 29 Απριλίου, στην τελευταία ενημέρωση σημειώνει πως αυτό θα γίνει στις 10 Μαΐου.
Αυτό αλλάζει τα δεδομένα καθώς τότε θα έχουν μπει προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου, σε αντίθεση με την προηγούμενη ανακοίνωση όπου θα γινόταν πριν την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.
ΠΕΙΡΑΙΩΣ_FTSE.jpg
Τι ανέφερε νωρίτερα το BΝ

Στον δείκτη FTSE Global Small Cap αποδίδουν στελέχη της αγοράς την άνοδο της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς.
Η σχετική ανακοίνωση ήρθε στις 26 Απριλίου 2021 από τον οίκο FTSE, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr θα «απαιτηθούν» μεθαύριο 29 Απριλίου περί τα 18 εκατ. μετοχές της τράπεζας.
Η πληροφόρηση που όπως φαίνεται είχαν κάποιοι, τους ώθησε να αγοράσουν σε υψηλές τιμές τη μετοχή σπρώχνοντάς την πάνω από τα 3 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα «απαιτηθούν» 29 Απριλίου περί τα 18 εκατ. μετοχές της τράπεζας, χαρτιά που σύμφωνα με στελέχη της αγοράς δεν υπάρχουν ελεύθερα, καθώς δεν έχουν μπει ακόμα οι νέες μετοχές.
Από 29 Απριλίου 2021 όμως η μετοχή θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση στον FTSE Global Small Cap με νέο αριθμό μετοχών από 50,3 εκατ. τεμάχια σε 1,25 δισ. τεμάχια και οι «υποχρεωτικές» κινήσεις κάποιων funds θα φέρουν εισροές στη μετοχή.
Προφανώς όποιοι αγοράζουν σε αυτά τα επίπεδα θα πουλήσουν σε αυτούς τις μετοχές τους.
Έτσι εξηγούν στελέχη της αγοράς την άνοδο της τιμής της μετοχής και την αδυναμία να ακολουθήσει το παράγωγο.
Σημειώνουν επίσης πως μετά την αλλαγή στους δείκτες η «κανονικότητα» θα επιστρέψει.
Πειραιώς_1.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης