Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος για Πάσχα: Ο συγχρωτισμός μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση - Χρειαζόμαστε τις μάσκες

Εξαδάκτυλος για Πάσχα: Ο συγχρωτισμός μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση - Χρειαζόμαστε τις μάσκες

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου για τον συγχρωτισμό το Πάσχα που μπορεί να οδηγήσει σε αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Mega, επεσήμανε ότι το «θέμα είναι να τηρηθούν τα μέτρα για να προχωρήσουμε ομαλά» τονίζοντας πως δεν πρέπει να γίνουν μεγάλοι συγχρωτισμοί. «Η πασχαλινή έξοδος είναι καλή ευκαιρία για αναζωπύρωση και αναστροφή της πορείας, η οποία τώρα είναι σε φάση σταθεροποίησης. Ακόμα δεν μπήκαμε σε ύφεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος είπε ότι σε ό,τι αφορά στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η Ελλάδα είναι χωρισμένη στα δύο.
«Υπάρχει μια περιοχή με RT λίγο κάτω από 1 και η βόρεια περιοχή που είναι λίγο πάνω από το 1, που σημαίνει ότι η πανδημία μεταδίδεται.
Αναφορικά με την κατάργηση των SMS αλλά και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας όταν θα ανοίξει η εστίαση, είπε πως «θα δούμε τα δεδομένα και θα απαντήσουμε στο ερώτημα που θα τεθεί».
«Κάναμε χθες μια συνεδρίαση και ελπίζουμε να μην κληθούμε να κάνουμε άλλη, γιατί τότε δεν θα υπάρχει κάτι ευχάριστο να συζητήσουμε.
Έχουν ολοκληρωθεί τα θέματα που έχουμε να συζητήσουμε και μόνο για κάτι έκτακτο θα συναντηθούμε για να συζητήσουμε πάλι.
Χρειαζόμαστε τις μάσκες, να τηρούμε τις αποστάσεις, να αποφύγουμε ανθρώπους που έχουμε καιρό να δούμε» τόνισε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι χθες (26/4) το Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη «είχε πολύ άσχημη εφημερία» αλλά και ότι σε όλη την χώρα υπάρχουν πάνω από 5.000 νοσηλευόμενοι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης