Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Τesla πούλησε το 10% των bitcoin που διαθέτει...αλλά όχι και ο Elon Musk

Η Τesla πούλησε το 10% των bitcoin που διαθέτει...αλλά όχι και ο Elon Musk
Η Tesla αποκάλυψε ότι πούλησε το 10% των συμμετοχών της σε bitcoin τον Μάρτιο, συγκεντρώνοντας ποσό 101 εκατ. δολ.
Σχετικά Άρθρα

Στην πώληση του 10% των bitcoin που διαθέτει προχώρησε η Tesla, όχι όμως και ο Elon Musk.

Γιατί πούλησε το 10% η Tesla

Η Tesla αποκάλυψε ότι πούλησε το 10% των συμμετοχών της σε bitcoin τον Μάρτιο, συγκεντρώνοντας ποσό 101 εκατ. δολ.  από την πώληση, γεγονός που στήριξε το έβδομο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων. Η είδηση, αρχικά προκάλεσε σοκ στην αγορά κρυπτονομισμάτων, το οποίο στη συνέχεια καταλάγιασε, με τη βοήθεια του Elon Musk. Όπως εξήγησε ο ιδρυτής της Tesla, η πώληση έγινε μόνο για να αποδείξει την «ρευστότητα» του bitcoin. 

Δεν πούλησε ο Musk 

Η τιμή του bitcoin, αφού υποχώρησε ελαφρώς, στη συνέχεια ανέκαμψε από τα σχόλια του Musk στο Twitter, ο οποίος εξήγησε ότι ο ίδιος δεν προχώρησε στην πώληση bitcoin.
Σημειώνεται ότι δεν είναι γνωστό πόσα bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα έχει στην κατοχή του ο Elon Musk, όπως σημειώνει το Forbes.
Η τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος ανέκαμψε αυτή την εβδομάδα, από την πτώση κάτω από τα 50.000 δολ. κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.
Η τιμή οδεύει προς τα 55.000 δολ., με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά το 1 τρισ. δολ.

Tα εντυπωσιακά κέρδη της Tesla

H αυτοκινητοβιομηχανία Tesla  σημείωσε εντυπωσιακά κέρδη στο α’ τρίμηνο του 2021, με το ποσό να ανέρχεται σε 438 εκατ. δολάρια.
Τα συνολικά έσοδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εκτοξεύθηκαν κατά 74%, σε 10,39 δισεκ. δολάρια, έναντι εκτίμησης για 10,29 δισεκ. δολ..
Τα κέρδη ανά μετοχή ανέρχονται σε 93 σεντ, έναντι εκτίμησης για 79 σεντ.Η εταιρεία, κατά το α’ τρίμηνο του 2021, παρέδωσε 184.800 οχήματα Model 3 και Model Y, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και σημειώνοντας και σε αυτό το επίπεδο επίδοση-ρεκόρ.
Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν παρήγαγε κανένα από τα μοντέλα sedan Model S ή SUV Model X για την περίοδο που έληξε τον Μάρτιο του 2021.
(Παράδωσε 2.020 παλαιότερα sedan Model S και SUV Model X από το stock που είχε.)
Επίσης, η Tesla αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι αγόρασε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε bitcoin και θα μπορούσε ενδεχομένως να επενδύσει σε άλλα κρυπτονομίσματα στο μέλλον.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2021 το bitcoin κατέγραφε αύξηση σε επίπεδα ρεκόρ πριν υποχωρήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης