Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Βιβλίο προσφορών για preffered ομολόγο με επιτόκιο μεταξύ 1,9% - 2,1% για ρευστότητα

Eurobank: Βιβλίο προσφορών για preffered ομολόγο με επιτόκιο μεταξύ 1,9% - 2,1% για ρευστότητα

Ανάδοχοι της έκδοσης της Eurobank BofA, ΒNP Paribas, HSBC, UBS

Σχετικά Άρθρα
Στο θετικό momentum που επετεύχθη με την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απο την Standard & Poors στοχεύει η Eurobank, καθώς χθες 26/4 η διοίκηση της Τράπεζας έδωσε εντολή στους αναδόχους Bank of America, BNP- Paribas, HSBC, UBS προκειμένου να ξεκινήσουν απο σήμερα τις επαφές με επενδυτές για την έκδοση εξαετούς ομολόγου preferred senior, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Έλληνες διαχειριστές, η αρχική καθοδήγηση για το επιτόκιο της έκδοσης κυμαινόταν μεταξύ 1,9% με 2,1%, ενω το βιβλίο προσφορών της έκδοσης του ομολόγου εκτιμάται ότι, θα ξεκινήσει την Τετάρτη το πρωϊ ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί εντος της ίδιας ημέρας....ωστόσο η τράπεζα μιλούσε για 2,75%
Εκτός, όμως, απο την ώθηση που δίνει η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, η μετοχή της Eurobank πληροί τα βασικά κριτήρια (ύψος κεφαλαιοποίηση, κεφαλαιοποίηση δίχως βασικό μέτοχο) προκειμένου να ενταχθεί η μετοχή στον Δείκτη MSCI.
Ο ξένος οίκος πρόκειται να ανακοινώσει την αναθεώρηση του ελληνικού δείκτη στις 11 Μαϊου, ενω η εφαρμογή του νέου Δείκτη ξεκινά απο τις 27 Μαϊου.
Η έκδοση ομολόγου της Eurobanκ, όπως ήδη έχει γράψει το bankingnews σχεδιαζόταν εδω και μήνες και ακολουθεί ύστερα απο ένα μπαράζ άντλησης κεφαλαίων απο ελληνικές εταιρείες την τελευταία εβδομάδα καθώς η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζα Πειραιώς (1,38 δισ. ευρώ ), αλλά και το πράσινο ευρωομόλογο Μυτιληναίος (500 εκατ. ευρώ) κατέγραψαν σημαντική υπερκάλυψη τόσο απο Έλληνες, όσο και απο ξένους επενδυτές.
Ο στόχος της Τράπεζας Eurobank με τη νέα έκδοση είναι αφενός η ενίσχυση των χρηματοδοτικών σχεδίων της Τράπεζας και αφετέρου η ενίσχυσης της ρευστότητας με κεφάλαια χαμηλόυ κόστους.
Επιπρόσθετα, στόχος είναι και η δημιουργία καμπύλης απο την οποία θα μπορέσουν να επωφεληθούν και νέες εκδόσεις της τράπεζας.
Οι νέοι τίτλοι αναμένεται να έχουν βαθμολογία Caa1 απο την Moody’s, Β απο την S&P και CCC απο την Fitsch eενω οι τίτλοι είναι επιλέξιμοι

Ακολουθούν εκδόσεις και από Πειραιώς – Εθνική

Υπενθυμίζεται ότι, η έκδοση της Eurobank ακολουθεί την έκδοση Tier II της Alpha bank, αλλά και την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς την περασμένη εβδομάδα.
Και η Τράπεζα Πειραιώς - προ της αύξησης κεφαλαίου - είχε ήδη ανακοινώσει ότι προτίθεται να εκδώσει ομόλογο ΑΤ1, ύψους 600 εκατ, ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος Sunrise, ενω ανάλογη έξοδος με έκδοση ομολόγου αναμένεται και απο την Εθνική Τράπεζα.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com

www.bankingnews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης