Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κρι-Κρι: Βελτίωση περιθωρίων και κερδών το 2021 – Αναμένει ισχυρή ανάκαμψη στην αγορά παγωτού

Κρι-Κρι: Βελτίωση περιθωρίων και κερδών το 2021 – Αναμένει ισχυρή ανάκαμψη στην αγορά παγωτού

Υλοποιεί σημαντική επένδυση 5 εκατ. ευρώ σε μονάδα βιοαερίου, με βασικό στόχο την περιβαλλοντικά ορθή επεξεργασία των λυμάτων του εργοστασίου

Πολύ ικανοποιημένη από τη χρονιά που πέρασε παρά τις προκλήσεις είναι η διοίκηση της Κρι-Κρι, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης.
Όπως ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Κώστας Σαρμαδάκης, η εταιρεία περιμένει ανάπτυξη το 2021 παρόμοια με αυτή του 2020, ενώ σημείωσε πως στην τρέχουσα χρήση δε θα παρατηρηθεί μείωση των περιθωρίων, με πιο πιθανό σενάριο την αύξησή τους.
Το 2020 η μείωση του περιθωρίου επηρέασε το μικτό κέρδος κατά 4,5 εκατ. ευρώ, χρειάστηκε όμως, όπως ειπώθηκε, μεταξύ να δώσουν περισσότερη έκπτωση σε πελάτες και κυρίως στο παγωτό στην Ελλάδα.
Με βάση τις εκτιμήσεις για το 2021, ο τομέας των γαλακτοκομικών προϊόντων αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτικός, μιας και εντάσσεται στα βασικά είδη διατροφής, ενώ διατίθεται σχεδόν αποκλειστικά από το κανάλι των super markets.
Από την άλλη μεριά, ο τομέας του παγωτού αποδείχτηκε αρκετά ευάλωτος.
Κι αυτό γιατί συνδέεται με την αυθόρμητη κατανάλωση, ενώ επηρεάζεται και από την τουριστική κίνηση.
Βέβαια, το αναπτυσσόμενο ρεύμα ενίσχυσης της κατανάλωσης στο σπίτι μέσω του καναλιού των super markets φαίνεται ότι μετρίασε τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19.

Δυναμικά στο παγωτό

Στη φετινή χρονιά 2021, διαφαίνεται ισχυρή ανάκαμψη στα μεγέθη πωλήσεων παγωτού.
Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα, η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι στη χρήση 2021 θα μπορούσε να επιτευχθεί αύξηση των συνολικών πωλήσεων αύξηση των συνολικών πωλήσεων με ρυθμό αντίστοιχο του 2020, διατηρώντας, παράλληλα, αντίστοιχα περιθώρια λειτουργικής κερδοφορίας.
Επιπλέον μετά και τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 22% αναμένεται να βελτιωθούν περαιτέρω τα καθαρά κέρδη.
Επίσης η εταιρεία περιμένει όφελος 2 εκατ. ευρώ λόγω φορολογικής απαλλαγής.
Το επενδυτικό πρόγραμμα του 2021 ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ από 10,2 εκατ. ευρώ το 2020. Τα 5 εκατ. ευρώ σε μονάδα βιοαερίου.
Πρόκειται για σημαντική επένδυση, με βασικό στόχο την περιβαλλοντικά ορθή επεξεργασία των λυμάτων του εργοστασίου.
Παράλληλα, καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό της χρήσης του πλαστικού, αλλά τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Υπενθυμίζεται πως η Κρι Κρι για το 2020 είχε πωλήσεις 125,9 εκατ. ευρώ από 112,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 15,8 εκατ. ευρώ από 15 εκατ. ευρώ, ενώ θα δώσει μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης