Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδήλωση Τούρκων κατά του Biden στην Ουάσινγκτον για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Διαδήλωση Τούρκων κατά του Biden στην Ουάσινγκτον για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Έντονη ήταν η αντίδραση της τουρκοαμερικανικής κοινότητας στις ΗΠΑ στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δεκάδες μετανάστες τουρκικής καταγωγής συγκεντρώθηκαν έξω από την οικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρο.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν τουρκικές σημαίες και πλακάτ στα οποία αναγραφόταν:
«Αφήστε την ιστορία να αποφασίσει» και «συμφιλίωση, όχι κατηγορίες γενοκτονίας».
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη δήλωση Biden περί αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Οργή στην τουρκική κοινότητα


Ο συμπρόεδρος της Τουρκικής Αμερικανικής Εθνικής Διευθύνουσας Επιτροπής (TASC), Gunay Evinch, δήλωσε ότι ο Biden έριξε λάδι στη φωτιά σε αντίθεση με το να φέρει τους ανθρώπους κοντά σε συμφωνία.
«Έχει επιλέξει την αφήγηση της αρμενικής κοινότητας, έχει επιλέξει να συνεργαστεί μαί της εις βάρος της τουρκοαμερικανικής κοινότητας και όλες οι κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και δίκαια», δήλωσε ο Evinch.Ο ιδιοκτήτης μικρών επιχειρήσεων και μέλος της τουρκοαμερικανικής κοινότητας Gizem Salcigil White απέρριψε τον χαρακτηρισμό του Biden και είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε «τη λεγόμενη γενοκτονία χωρίς να έχει μία κοινή ιστορική και νομική διαδικασία διερεύνησης των γεγονότων».
«Η πολιτικά καθοδηγούμενη και αβάσιμη δήλωση του δεν μπορεί και δεν θα αλλάξει τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν περισσότερο από 100 χρόνια πριν», είπε.
«Ως κοινότητα, θα παραμείνουμε δυνατοί ενάντια στα πολιτικά συμφέροντα της κυβέρνησης Biden και θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην παγκόσμια ειρήνη, να τονίσουμε τη σημασία της ανοχής και να εργαστούμε προς τη συμφιλίωση δύο κρατών», όπως δήλωσε ο Gizem Salcigil White.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης