Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρμενία: Παραιτήθηκε ο Pashinyan μια μέρα μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας από τις ΗΠΑ

Αρμενία: Παραιτήθηκε ο Pashinyan μια μέρα μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας από τις ΗΠΑ
Η χώρα οδεύει σε εκλογές στις 20 Ιουνίου και ο πρωθυπουργός επέλεξε να παραιτηθεί ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον της κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ενόψει των εκλογών στις 20 Ιουνίου ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinyan, μια μόλις μετά την ιστορική αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915 από την κυβέρνηση του Joe Biden.
Έχοντας διανύσει μια δύσκολη χρονιά ο Pashinyan, μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ και την απώλεια εδαφών από την Αρμενία, απομακρύνεται από την εξουσία για να οδηγήσει τη χώρα σε μια ομαλή μεταβατική περίοδο.
Ο Pashinyan ανέλαβε την εξουσία μετά τις φιλοδημοκρατικές διαμαρτυρίες του 2018, και βρέθηκε στο στόχαστρο σκληρών επικρίσεων και πιέσεων να παραιτηθεί νωρίτερα όταν οι Αρμένιοι έχασαν ιστορικά εδάφη τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, πέρσι το φθινόπωρο. Στη σελίδα του στο Facebook γράφει ότι επιστρέφει στους πολίτες την εξουσία που του είχαν δώσει ώστε εκείνοι να αποφασίσουν το μέλλον της κυβέρνησης μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών.
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας πριν παραιτηθεί έστειλε επιστολή στον Joe Biden λέγοντας ότι αυτή η ιστορική απόφασή του ήταν θέμα ασφάλειας για την Αρμενία , μετά τη σύγκρουση για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, στην οποία η Τουρκία στήριξε οικονομικά και στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης