Διεθνή

Γαλλία: Καραντίνα 10 ημερών για όλους τους επιβάτες από 5 χώρες

Γαλλία: Καραντίνα 10 ημερών για όλους τους επιβάτες από 5 χώρες
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε πως οι έλεγχοι αυτών των καραντινών θα «είναι ενισχυμένοι»

Όλοι οι επιβάτες από τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Χιλή, τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή θα τίθενται σε «καραντίνα 10 ημερών», «όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του τεστ τους, θετικό ή αρνητικό» κατά την άφιξή τους στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Gerald Darmanen.
«Η εντολή της καραντίνας θα εφαρμόζεται επί τόπου και στη θέση της δέσμευσης τήρησης μιας απομόνωσης 7 ημερών, η οποία επιβάλλεται σήμερα στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη Γαλλία», επισήμανε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Οι ταξιδιώτες αυτοί, συνέχισε, θα πρέπει να δικαιολογούν την άφιξή τους με ένα «τεστ PCR που θα έχουν κάνει λιγότερο από 36 ώρες» πριν αναχωρήσουν και θα εξετάζονται «συστηματικά» εκ νέου με ένα «τεστ αντιγόνων».
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε πως οι έλεγχοι αυτών των καραντινών θα «είναι ενισχυμένοι» και το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 24 Απριλίου.
Πριν από την επιβίβασή τους, οι επιβάτες θα πρέπει να δηλώσουν στην αεροπορική εταιρεία την περιοχή της καραντίνας στη Γαλλία και να παράσχουν ένα δικαιολογητικό που θα αποδεικνύει την ύπαρξη αυτού του χώρου (κράτηση ξενοδοχείου, έγγραφο κατοικίας…).
Εάν τα δικαιολογητικά δεν είναι πειστικά, η αεροπορική εταιρεία θα μπορεί να αρνηθεί στον ταξιδιώτη να επιβιβαστεί, συμπλήρωσε.
Ένας νέος έλεγχος των δικαιολογητικών θα διεξαχθεί κατά την άφιξή του.
Σχετικά με τον έλεγχο της καραντίνας, ο Gerald Darmanen διευκρίνισε ότι οι ώρες εξόδου θα είναι μεταξύ 10.00 και 12.00. Εκτός των συγκεκριμένων ωρών, οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να υπόκεινται σε έλεγχο οποιαδήποτε στιγμή από τους αστυνομικούς.
Το πρόστιμο για τους παραβάτες προβλέπεται μεταξύ 1.000-1.500 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης