Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου «αναλαμβάνει» τους υπουργούς-ντίβες - Πρωτοκλασάτοι θα γίνουν απλοί βουλευτές…

Το Μαξίμου «αναλαμβάνει» τους υπουργούς-ντίβες - Πρωτοκλασάτοι θα γίνουν απλοί βουλευτές…
«Και οι πρώτοι έσονται έσχατοι…»
Σχετικά Άρθρα

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε αποκαλύψει ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπήρχαν αρκετοί βουλευτές που παραπονέθηκαν απευθείας στον Πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επικοινωνιακή τακτική ορισμένων υπουργών.

Τα παράπονα για υπουργούς-ντίβες

Δύο από τους βουλευτές που είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα στον Πρόεδρο ήταν οι κύριοι Λοβέρδος και Δεμερτζόπουλος.
Μετά από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων μάθαμε ότι εννοούσαν υπουργούς-ντίβες που κάνουν περιοδείες σε περιφέρειες για υπηρεσιακούς λόγους αλλά εν τέλει κάνουν ανακοινώσεις εν αγνοία των ντόπιων βουλευτών προκειμένου να πιστωθούν όλο το κέρδος. Και παράλληλα, βρίσκονται συνεχώς στα κανάλια 24/7!
Μάθαμε, όμως, ότι ο νούμερο 1 υπουργός που καταδεικνύουν οι βουλευτές είναι ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θεωρείται από τους πιο επικοινωνιακούς υπουργούς βάσει και των δημοσκοπήσεων που έρχονται στη δημοσιότητα.

Γιατί η «Καθημερινή» «χτύπησε» τον Κικίλια;

Ωστόσο, αυτό που μας παραξένεψε είναι ότι στην «Καθημερινή της Κυριακής», εφημερίδα που πολλοί θεωρούν ως τη «φωνή» στενών συνεργατών του Μαξίμου υπήρξε ένα πολύ σκληρό παραπολιτικό κατά του Υπουργού Υγείας.
Σύμφωνα με αυτό ο κ.Κικίλιας αμέλησε (;) να πάρει τηλέφωνο τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που νόσησαν από Covid 19.
Μάλιστα, κατηγόρησε τον Υπουργό Υγείας ότι ανεβάζει επιλεκτικά θέματα στο facebook για να δείχνει την ευαισθησία του και να παίρνει πολλά like.
Με άλλα λόγια, τον κατηγόρησε ότι ακόμα για χάριν επικοινωνίας προβάλλει α λα καρτ την ευαισθησία του.

«Διακοσμητικός» ο Κικίλιας

Χωρίς να γνωρίζουμε αν το Μαξίμου έχει δώσει αυτό το παραπολιτικό, θα αρκεστούμε στο ρεπορτάζ και θα πούμε ότι ο κ. Κικίλιας αποτελεί πλέον διακοσμητικό στοιχείο στο Υπουργείο Υγείας ενώ μόνο στις ανακοινώσεις παρίσταται.
Τον ρόλο του στις αρμοδιότητες τον έχει πάρει ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, τον επιτελικό ρόλο για τους εμβολιασμούς έχει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους ενώ τον απόλυτο συντονισμό για τους εμβολιασμούς και τα self test έχει ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος.
Μάλιστα, λέγεται έντονα ότι βάσει και της καθημερινής του ασχολίας, στο Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να ήταν ο κ. Σκέρτσος φέρνοντας πολλούς να τον κατατάσσουν ως τον αντικαταστάτη του κ. Κικίλια στην Αριστοτέλους.

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα το φθινόπωρο

Βέβαια, όπως μαθαίνουμε οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο δεν μπορούν να γίνουν τώρα.
Θα πρέπει τυπικά να υπάρξει μία αξιολόγηση των φακέλων των υπουργών και κατόπιν να υπάρξει μία συζήτηση του Πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες.
Ο Πρωθυπουργός, ωστόσο, γνωρίζει και τις θέσεις που χρειάζονται αλλαγές και τους υπουργούς που πρέπει να υποκαταστήσει.
Αλλά και τους υφυπουργούς, διότι το ρεπορτάζ λέει ότι υπάρχουν αρκετοί υφυπουργοί που φοβούνται να πάρουν τις ευθύνες των χαρτοφυλακίων τους ή άλλοι που κάθε μέρα ποζάρουν στα social media.
Η συγκεκριμένη συζήτηση θα γίνει τέλη καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου και οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τέλη φθινοπώρου.
Πάντως, ήδη έχουν φανεί οι διαθέσεις του Μαξίμου για κάποιους υπουργούς.
Αν έπρεπε να μεταφράσουμε αυτές τις διαθέσεις, θα θυμίζαμε τη γνωστή χριστιανική διδασκαλία «Και οι πρώτοι έσονται έσχατοι…»

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης