Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Χιλιάδες μηνύσεις κατά πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα - Δεν μπορούν να αποσύρουν τα χρήματά τους οι χρήστες

Χιλιάδες μηνύσεις κατά πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα - Δεν μπορούν να αποσύρουν τα χρήματά τους οι χρήστες
Οι χρήστες, εξέφρασαν την ανησυχία ότι μπορεί να έχουν πέσει θύματα απάτης

«Βροχή» πέφτουν οι μηνύσεις κατά της πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Thodex, από χιλιάδες χρήστες της στην Τουρκία που δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους ή να αποσύρουν τα χρήματά τους.
Η εταιρεία ανήρτησε σήμερα 22/4 στην ιστοσελίδα της ανακοίνωση, λέγοντας ότι θα μείνει κλειστή για τέσσερις έως πέντε ημέρες, επειδή βρίσκεται σε διαδικασία πώλησής της.
Οι χρήστες, εξέφρασαν την ανησυχία ότι μπορεί να έχουν πέσει θύματα απάτης, με τα σχόλιά τους να αναπαράγονται εκτεταμένα από τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ενώ την ίδια ώρα, η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε ήδη έρευνα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Thodex ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης δεν είναι αληθή.
«Παγκόσμια γνωστές τράπεζες και επενδυτικά ταμεία, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινώσουμε όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη συμφωνία, θέλουν να επενδύσουν στην εταιρεία μας και πρότειναν μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση.
Για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι συναλλαγές πρέπει να διακοπούν και η διαδικασία πώλησης πρέπει να ολοκληρωθεί», σημείωσε.
Εν τω μεταξύ, ο Abdullah Usame Ceran, δικηγόρος, υπέβαλε ποινική καταγγελία εναντίον του Fatih Faruk Ozer, ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας, κάνοντας λόγο για απάτη σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση κρυπτογραφικών στοιχείων ενεργητικού (crypto assets) για πληρωμές – ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν στην πτώση της τιμής του bitcoin 14% το σαββατοκύριακο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης