Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Αποφύγετε τα ταξίδια στην Ελλάδα λόγω covid – Πιθανή η επικαιροποίηση των οδηγιών

State Department: Αποφύγετε τα ταξίδια στην Ελλάδα λόγω covid – Πιθανή η επικαιροποίηση των οδηγιών
Στην κατηγορία 4 η Ελλάδα μαζί με Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και τα περισσότερα κράτη της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα λόγω της επιδημίας της covid συστήνει στους Αμερικάνους πολίτες το State Department.
Το State Department προχώρησε στην επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών του οδηγιών, μετατοπίζοντας την Ελλάδα και άλλες τουλάχιστον 100 χώρες από την κατηγορία 3 (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού) στην κατηγορία 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού), βάσει των επιστημονικών συστάσεων του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).
Σημειώνεται πως στην κατηγορία 4 βρίσκονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γερμανία, η Γαλλία και τα περισσότερα κράτη της ΕΕ.
Σχολιάζοντας στην ΕΡΤ την ένταξη της Ελλάδας στην κατηγορία 4, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι με δεδομένες τις τρέχουσες συνθήκες, οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στην κατηγορία 3 ή στην κατηγορία 4.
Όπως εξήγησε, «η κατηγορία στην οποία κατατάσσεται η κάθε χώρα βασίζεται στην τρέχουσα εκτίμηση των συνθηκών εντός της χώρας, η οποία μπορεί να αλλάζει συχνά λόγω της συνεχώς εξελισσόμενης φύσης της απειλής και των στρατηγικών που έχουν υιοθετήσει οι χώρες.
Η πανδημία ενέχει άνευ προηγουμένου κινδύνους και οι συμβουλές μας λαμβάνουν υπόψη τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με την COVID-19».
Πάντως, ο εκπρόσωπος του State Department άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών.
«Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
To State Department είχε προαναγγείλει ότι η αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των χωρών που θα βρεθούν στην κατηγορία 4, υπολογίζοντας ότι θα υπάρξει σύσταση για αποφυγή ταξιδιών στο 80% των χωρών παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης