Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Tα βλέμματα των θεσμικών συγκεντρώνει το XRP - Στα 33 εκατ. δολ. οι εισροές μέσα σε μία εβδομάδα

Tα βλέμματα των θεσμικών συγκεντρώνει το XRP - Στα 33 εκατ. δολ. οι εισροές μέσα σε μία εβδομάδα
Στο κρυπτονόμισμα XRP της Ripple είχαν στραμμένη την προσοχή τους οι θεσμικοί επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

Στο κρυπτονόμισμα XRP της Ripple είχαν στραμμένη την προσοχή τους οι θεσμικοί επενδυτές την εβδομάδα που μας πέρασε, με τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία που οι τελευταίοι έχουν στη διάθεσή τους να διπλασιάζονται.
Σύμφωνα με την έκθεση «CoinShares" Digital Asset Fund Flows Weekly», περίπου 33 εκατομμύρια δολάρια εισήχθησαν σε προϊόντα XRP αυτήν την εβδομάδα, ανεβάζοντας τα σχετικά assets under management (AUM) στα 83 εκατομμύρια δολάρια.
Η έκθεση αναφέρει πως η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η πλέον ανοδική για τους θεσμικούς που επιλέγουν το XRP από τις αρχές Μαρτίου, με 233 εκατομμύρια δολάρια να εκχέονται σε θεσμικά κεφάλαια.

Αναζωογόνηση

Τα Altcoins έδειξαν να αναζωογονούνται, με 65 εκατομμύρια δολάρια να διατίθενται σε προϊόντα Ethereum (ETH), 3 εκατομμύρια δολάρια στο κρυπτονόμισμα της Binance, το BNB, 4 εκατομμύρια δολάρια στο Bitcoin Cash (BCH), 5 εκατομμύρια δολάρια στο DOT της Polkadot και εισροές αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων στην Tezos (XTZ).
Περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν σε προϊόντα πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων.

Πώς τοποθετούνται οι θεσμικοί

Τα προϊόντα Bitcoin (BTC) αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 78% των θεσμικών AUM με 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενα από το Ethereum με 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια ή 16,8% έκθεση σε κρυπτο-προϊόντα.
Εκτός από τις μεγάλες εισροές, ο όγκος των θεσμικών συναλλαγών αυξήθηκε, κερδίζοντας 59% σε εβδομαδιαία βάση, φθάνοντας τα 4,8 δισ. δολάρια.
Τα ιστορικά υψηλά επίπεδα στις τιμές ώθησαν τα AUM σε επίπεδα ρεκόρ, πάνω από 64 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τo fund Grayscale αντιπροσωπεύει το 77% των θεσμικών που επενδύουν στα κρυπτονομίσματα.
Η ζήτηση για θεσμικά προϊόντα συνδεδεμένα με το Bitcoin αυξάνεται και στον Καναδά, με τις ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν 3 ETFs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης