Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Προετοιμάζει τον δεύτερο γύρο εμβολιασμών

Ισραήλ: Προετοιμάζει τον δεύτερο γύρο εμβολιασμών

Σχεδιάζει να χορηγήσει εμβόλια σε ανήλικους 12-15 ετών μόλις πάρει την έγκριση από την FDA

Το Ισραήλ σχεδιάζει έναν δεύτερο γύρο εμβολιασμών κατά της Covid-19 σε έξι μήνες και μέχρι τότε αναμένεται οι ρυθμιστικές αρχές υγείας να έχουν δώσει το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.
Περίπου το 81% των Ισραηλινών πολιτών ή κατοίκων άνω των 16 ετών, η επιλέξιμη ηλικιακή ομάδα για το εμβόλιο της Pfizer στο Ισραήλ, έχει λάβει και τις δύο δόσεις σε μία από τις ταχύτερες εκστρατείες παγκοσμίως.
Το Ισραήλ έχει πει ότι σχεδιάζει να χορηγήσει εμβόλια σε ανήλικους 12-15 ετών μόλις αυτό πάρει την έγκριση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η Pfizer και ο συνέταιρός της BioNTech ζήτησαν την επείγουσα άδεια της FDA νωρίτερα αυτόν τον μήνα για χρήση του εμβολίου σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Συμφωνία με Pfizer και Moderna

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα 20/4 σε τηλεοπτικά δίκτυα, ο Netanyahu είπε πως το Ισραήλ συμφώνησε με τις Pfizer και Moderna να αγοράσει 16 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις για τη χώρα με πληθυσμό 9,3 εκατομμυρίων.
Το Ισραήλ συμπεριλαμβάνει τους Παλαιστίνιους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ στον πληθυσμό του και έχει χορηγήσει εμβόλια κι εκεί.
Από τα 5,2 εκατομμύρια Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, περίπου 167.000 έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση, καθώς η Παλαιστίνη έχει λάβει περιορισμένο αριθμό εμβολίων που τους παρείχαν το Ισραήλ, η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το πρόγραμμα Covax και η Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης