Τελευταία Νέα
Διεθνή

Breton (ΕΕ): Ανοσία σε τουλάχιστον 12 κράτη της Ευρώπης έως τον Ιούλιο – Επιτάχυνση των εμβολιασμών

Breton (ΕΕ): Ανοσία σε τουλάχιστον 12 κράτη της Ευρώπης έως τον Ιούλιο – Επιτάχυνση των εμβολιασμών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει στόχο τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έως το τέλος του καλοκαιριού, μέσω της επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος

Τουλάχιστον 12 από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι θα καταστεί δυνατόν να εμβολιάσουν το 70% του ενήλικου πληθυσμού τους έως τα μέσα Ιουλίου, δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα Thierry Breton την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters 2021.

Ο στόχος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έως τα τέλη του καλοκαιριού, με ώθηση από την αύξηση στην προμήθεια εμβολίων αλλά και στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε περισσότερους εμβολιασμούς, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι εναπόκειται στα κράτη - μέλη να οργανωθούν ώστε να έχουν καλύτερη αποτελεσματικότητα σους εμβολιασμούς», δήλωσε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton σε κοινοβουλευτική επιτροπή στη Ιρλανδία.

Τα κράτη

«Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι έχουμε τουλάχιστον 12 κράτη μέλη που δηλώνουν ότι θα επιτύχουν άνετα το ποσοστό 70%.
Αυτός ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά¨, σημείωσε
Δεν ανακοίνωσε τα συγκεκριμένα 12 κράτη μέλη ούτε είπε ποιες χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα να προσεγγίσουν το ποσοστό του 70%,

Προμήθειες εμβολίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι τα κράτη της ΕΕ θα λάβουν 50 εκατομμύρια περισσότερα εμβόλια που παράγονται από την Pfizer και τη BioNTech αυτό το τρίμηνο έδωσε πρόσθετη εινίσχυση σχετικά με τους στόχους, δήλωσε ο Breton.
Παρείχε επίσης "χώρο ελιγμών" για να αντιμετωπίσει την αρνητκή προσδοκία, σύμφωνα με τον Breton, ότι το μπλοκ θα έχει αρχικά λιγότερες δόσεις εμβολίων Johnson & Johnson από ό, τι είχε υπολογισθεί.
Δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι η AstraZeneca θα είναι σε θέση να είναι συνεπής με το μειωμένο στόχο για το δεύτερο τρίμηνο των 70 εκατομμυρίων εμβολίων.

Τουρισμός

Ο Breton, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πρόσφατα ότι η Ευρώπη θα έχει καλοκαιρινή τουριστική περίοδο φέτος, δήλωσε ότι ο στόχος για τους εμβολιασμούς ήταν σημαντικός για να υπάρχει άρση των περιοριστικών μέτρων πριν από την περίοδο των διακοπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης