Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίεβο: 120.000 Ρώσοι στρατιώτες στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας – Να επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Μόσχα

Κίεβο: 120.000 Ρώσοι στρατιώτες στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας – Να επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Μόσχα

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, δήλωσε τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 ότι η Ρωσία συγκέντρωσε περισσότερα από 150.000 στρατεύματα στα σύνορα της Ουκρανίας και στην Κριμαία

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία σύντομα θα διαθέτει περισσότερα από 120.000 στρατεύματα στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, προειδοποίησε την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba, ζητώντας νέες οικονομικές κυρώσεις στη Μόσχα από τις δυτικές δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters..
Το Κίεβο, η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους από τη μεγάλη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία και την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσάρτησε η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014.
Δυτικοί αξιωματούχοι την ίδια ώρα επισημαίνουν ότι η συγκέντρωση δυνάμεων είναι τώρα μεγαλύτερη από ό,τι κατά τη διάρκεια της προσάρτησης.

Απρόβλεπτη η Μόσχα

«Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προσεγγίζουν πολύ κοντά στα σύνορά μας στα βορειοανατολικά, στα ανατολικά και στο νότο.
Σε περίπου μια εβδομάδα, αναμένεται να φτάσουν σε μια συνδυασμένη δύναμη πάνω από 120.000 στρατεύματα», δήλωσε ο Kuleba σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτόν τον αριθμό», δήλωσε ο ίδιος, προειδοποιώντας γι' αυτό που αποκάλεσε μη προβλέψιμη αντιδράσεις της Μόσχας, αν και επισήμανε ότι η Ουκρανία δεν επιθυμεί σύγκρουση με τη Ρωσία.

Δέσμευση

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, δήλωσε τη Δευτέρα 19 Απριλίου ότι η Ρωσία συγκέντρωσε περισσότερο από 150.000  σρατό στα σύνορα της Ουκρανίας και στην Κριμαία.
Ο Kuleba κάλεσε επίσης τη Μόσχα να δεσμευτεί εκ νέου για κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, όπου η Ρωσία έχει υποστηρίξει τις αυτονομιστικές δυνάμεις σε μια γεωπολτική αντιπαράθεση που ξεκίνησε το 2014.

Άσκηση

Η Ρωσία δήλωσε ότι η συγκέντρωση των στρατευμάτων είναι μέρος στρατιωτικής άσκησης διάρκειας τριών εβδομάδων για να δοκιμάσει την ετοιμότητα των δυνάμεών της να ανταποκριθούν σε αυτό που αποκαλεί «απειλητική συμπεριφορά από το ΝΑΤΟ».
Επίσης υπογραμμίσε ότι η άσκηση πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός δύο εβδομάδων.
Ο Kuleba παρακολούθησε μια τηλεδιάσκεψη με υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και δήλωσε ότι «κάλεσε ανοιχτά τους συναδέλφους να αρχίσουν να εξετάζουν έναν νέο γύρο κυρώσεων σε τομείς της ρωσικής οικονομίας
Υπογράμμισε ότι δεν ένιωθε ότι οι υπουργοί της ΕΕ ήταν έτοιμοι για μια τέτοια κίνηση, και επισήμανε ότι οι μεμονωμένες κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης