Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η άνοδος της μετοχής της Πειραιώς μετά την αύξηση μπορεί να μην ενθουσιάσει – Για την ώρα εκτός MSCI, Εθνική, Μυτιληναίος

Η άνοδος της μετοχής της Πειραιώς μετά την αύξηση μπορεί να μην ενθουσιάσει – Για την ώρα εκτός MSCI, Εθνική, Μυτιληναίος
Η άποψη μας είναι ότι με βάση τις αποτιμήσεις η Eurobank θα συνεχίσει να είναι πρώτη, θα ακολουθεί η Εθνική, στην 3η θέση η Alpha bank και στην 4η θέση η Πειραιώς μετά την αύξηση κεφαλαίου.
Σχετικά Άρθρα

Δύο σημαντικά γεγονότα μπορεί να μην ενθουσιάσουν προσεχώς.
Το ένα σημαντικό γεγονός σχετίζεται με την συμπεριφορά της μετοχής της τράπεζας Πειραιώς μετά την αύξηση κεφαλαίου η οποία μπορεί να είναι χαμηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων.
Το δεύτερο σημαντικό γεγονός είναι οι προσδοκίες για τις αναβαθμίσεις στους δείκτες της Morgan Stanley Capital International (MSCI).
Για την ώρα αναβαθμίζεται στους δείκτες μόνο η Eurobank και μένουν εκτός η Εθνική τράπεζα και ο Μυτιληναίος.

Τι θα συμβεί με την μετοχή της Πειραιώς;

Η μετοχή της Πειραιώς λογικά θα σταθεροποιηθεί στην ζώνη του 1,40 με 1,85 ευρώ τις προσεχείς ημέρες.
Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Πειραιώς βρίσκεται στα 118 εκατ ή 2,3460 ευρώ στο -30%.
Μετά την αύξηση κεφαλαίου των 1,38 δισεκ. η Πειραιώς θα διαθέτει 1,25 δισεκ. μετοχές με τιμή 1,15 ευρώ.
Πρακτικά η αποτίμηση της Πειραιώς μετά την αύξηση θα είναι περίπου 1,45 με 1,48 δισεκ. με τα κεφάλαια να βρίσκονται στα 4,5 δισεκ. – τα καθαρά κεφάλαια μετά την εξυγίανση –
Αυτό σημαίνει P/BV δηλαδή χρηματιστηριακή τιμή προς ίδια κεφάλαια 0,30 περίπου και στόχος είναι τα 0,36 με 0,38.
Εάν η συνολική κεφαλαιοποίηση φθάσει στα 1,8 δισεκ. αυτό σημαίνει P/BV περίπου 0,40.
Η άνοδος της μετοχής της Πειραιώς είναι περίπου 25% καθώς οποιαδήποτε αποτίμηση πάνω από 0,40 P/BV θα την καθιστά ακριβή απέναντι στην Alpha bank.

Η μάχη των κεφαλαιοποιήσεων

Η Eurobank έχει συνολική χρηματιστηριακή αξία 2,78 δισεκ. με την Εθνική 2,30 δισεκ. δηλαδή διαφορά 480 εκατ ευρώ.
Η διαφορά μεταξύ της Alpha bank 1,65 δισεκ. με την Πειραιώς 1,8 δισ εκτιμώμενη χρηματιστηριακή αξία δίνει ένα χρηματιστηριακό προβάδισμα στην Πειραιώς που είναι ασαφές εάν θα το κρατήσει.
Η άποψη μας είναι ότι με βάση τις αποτιμήσεις η Eurobank θα συνεχίσει να είναι πρώτη, θα ακολουθεί η Εθνική, στην 3η θέση η Alpha bank και στην 4η θέση η Πειραιώς μετά την αύξηση κεφαλαίου.

Τι θα συμβεί στον MSCI;

Στις 11 Μαίου πραγματοποιούνται οι αλλαγές στους δείκτες της MSCI – Morgan Stanley Capital International – με ημερομηνία διακανονισμού 28 Μαίου 2021.
Με βάση τα δεδομένα έως και τις 20 Απριλίου 2021 μόνο η Eurobank αναβαθμίζεται και δεν αναβαθμίζονται Εθνική και Μυτιληναίος που έχουν καλλιεργηθεί προσδοκίες από την αγορά.
Για την Eurobank εκτιμώνται εισροές περίπου 180 εκατ.
Προσοχή το διάστημα 19 με 29 Απριλίου είναι πολύ κρίσιμο για το ποιες μετοχές τελικά θα αναβαθμιστούν και είναι λάθος να παρακολουθεί κανείς μόνο εάν οι κεφαλαιοποιήσεις έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ υπάρχουν 21 παράγοντες που αξιολογούνται από το free float εώς το DTC την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση και το ειδικό βάρος άλλων μετοχών - εκτός Ελλάδος - την ίδια περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης