Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Προβληματικό το σενάριο για «Πάσχα στο χωριό» - Περνάμε το γ’ κύμα της επιδημίας

Γώγος: Προβληματικό το σενάριο για «Πάσχα στο χωριό» - Περνάμε το γ’ κύμα της επιδημίας
Μόνο με μαζικό εμβολιασμό και εκτεταμένη χρήση τεστ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επιδημία είπε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι προβληματικό το σενάριο για «Πάσχα στο χωριό» διατύπωσε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Χ. Γώγος, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.
«Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα είμαι πολύ επιφυλακτικός.
Αν την εβδομάδα που έρχεται δούμε κάτι καλύτερο και έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση για το πως μπορεί να γίνει αυτό θα το ξανασυζητήσουμε.
Τώρα τα πράγματα είναι λίγο προβληματικά.
Ας πούμε υπάρχουν διάφορα που συζητούνται, υπάρχει το θέμα των εμβολιασμένων, το θέμα των νοσησάντων που έχουν αντισώματα, το θέμα των τεστ. Δεν είναι εύκολο να μετακινηθεί ένας πληθυσμός που έχει εμβολιαστεί και οι υπόλοιποι να μείνουν στο κλεινόν άστυ.
Αντιλαμβάνεστε ότι οι μετακινήσεις είναι οικογενειακές.
Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις.
Σε αυτή τη φάση όλα αυτά είναι ένα εγχείρημα το οποίο έχει ναι μεν λογική αλλά το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γώγος, ο οποίος ερωτήθηκε και για το άρθρο του Στέφανου Μάνου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί στην Ελλάδα καταγράφονται πολύ περισσότεροι θάνατοι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Περνάμε το γ’ κύμα αυτή τη στιγμή

«Έχουμε και αυξημένα κρούσματα.
Η καμπύλη της επιδημίας είναι αυξητική στη χώρα μας ενώ σε αρκετές χώρες της Ευρώπης έχει αρχίσει και υφίεται.
Ακόμα και στην Ιταλία έχει σταθεροποιηθεί και είναι προς τα κάτω.
Και στις υπόλοιπες χώρες στην Αγγλία, στην Ισπανία έχει αρχίσει να πέφτει.
Σε μας είναι αυξητικός ο ρυθμός.
Περνάμε το τρίτο κύμα αυτή τη στιγμή.
Αυτό που πέρασαν οι υπόλοιπες χώρες εμείς το περνάμε λίγο καθυστερημένα και κράτησε και λίγο παραπάνω λόγω της μεγάλης διασποράς που έχουμε.
Το πρόβλημα της διασποράς ήταν σε όλη την Ευρώπη, δεν είναι δικό μας χαρακτηριστικό.
Εμάς ήρθε λίγο καθυστερημένα το τρόπο κύμα και παραμένει ακόμα» ανέφερε ο κ.Γώγος.

Βασικό οι εμβολιασμοί

Ερωτηθείς για το τι έκανε σωστά η Μ. Βρετανία και η Δανία, οι οποίες παρουσιάζουν πολύ χαμηλά ποσοστά θανάτων, ο κ.Γώγος είπε ότι το βασικό είναι οι εμβολιασμοί.
«Ξέρετε η Βρετανία έχει εμβολιάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της ενώ εμείς ακόμα είμαστε σε ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό.
Δηλαδή έχουμε ένα ποσοστό γύρω στο 15% και στις δύο δόσεις είναι ακόμα μικρότερο. (…)
Η μόνη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις - καταλαβαίνουμε ότι τα μέτρα δεν μπορούν να τηρηθούν στο μέτρο που ετηρούντο στην αρχή, ο κόσμος έχει κουραστεί, επομένως τι μας μένει;
Μας μένει ένας μαζικός εμβολιασμός και μας μένουν η εκτεταμένη χρήση των τεστ» τόνισε ο κ.Γώγος, υπογραμμίζοντας πως βάσει των σημερινών δεδομένων, «η επιδημία είναι στην κορύφωσή της, ευτυχώς υπάρχει μία επιπέδωση αυτή τη στιγμή στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας και στην Αττική, αλλά δυστυχώς η πίεση στο ΕΣΥ είναι πολύ μεγάλη και στις ΜΕΘ και στις κλινικές COVID, γενικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης