Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος: Δεν είναι δόκιμο να επιτραπούν στους εμβολιασθέντες οι μετακινήσεις το Πάσχα

Δημόπουλος: Δεν είναι δόκιμο να επιτραπούν στους εμβολιασθέντες οι μετακινήσεις το Πάσχα
Πρέπει να υπάρχει επαρκές εμβολιαστικό αποτέλεσμα για άρση των μέτρων είπε ο κ.Δημόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως δεν είναι δόκιμο να επιτραπούν οι μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα για τους εμβολιασθέντες κατά του κορωνοϊού διατύπωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλος, ο οποίος αφού υποστήριξε πως οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, τόνισε ότι για να γίνει άρση των μέτρων πρέπει να υπάρχει ένα συνολικό εμβολιαστικό αποτέλεσμα που να είναι επαρκές
« Στο Ισραήλ, εκεί που επιτεύχθηκε σημαντική εμβολιαστική κάλυψη, προχωρούν σε άρση των μέτρων» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Δημόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς γιατί να μη φύγουν οι εμβολιασμένοι για τα χωριά τους το Πάσχα, σημείωσε ότι δεν είναι δόκιμη πρακτική αν δεν υπάρχει συλλογική ανοσία στην κοινότητα.
«Δεν είναι δόκιμο να γίνεται διαχωρισμός όσον αφορά την κινητικότητα μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Υπάρχει ισχυρή πίεση στους νοσηλευόμενους και στις ΜΕΘ.
Παρότι η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει, εξακολουθεί να υπάρχει αύξηση των περιστατικών.
Το πρόβλημα υπάρχει.
Να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση» υπογράμμισε ο κ.Δημόπουλος.
Αναφορικά με τα εμβόλια, τόνισε την ανάγκη συνέχισης των εμβολιασμών, ιδιαίτερα των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.
«Πρέπει να εμβολιαστούν με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν.
Το σύνδρομο που παρουσιάστηκε μετά από χορήγηση εμβολίου με αδενοϊό, είναι εξαιρετικά σπάνιο, 1 στις 200.000 ή 1 στις 500.000. Διαπιστώθηκε σε γυναίκες νεαρής ηλικίας.
Έχουμε να βάλουμε στη ζυγαριά τον κίνδυνο επέκτασης του κορωνοϊού που δημιουργεί χιλιάδες κρούσματα, διασωληνωμένους και νεκρούς σε σχέση με τη πολύ μικρή πιθανότητα επιπλοκής» υποστήριξε ο κ.Δημόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στα διάφορα κορωνο-πάρτι, σημείωσε πως «ενδεχομένως η δυνατότητα ανοίγματος των χώρων εστίασης στους εξωτερικούς χώρους να είναι μια καλύτερη λύση από αυτό που διαπιστώνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης