Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ατελείωτο κορωνοπάρτι στους δρόμους της Αθήνας – Έμεινε στα χαρτιά το lockdown

Ατελείωτο κορωνοπάρτι στους δρόμους της Αθήνας – Έμεινε στα χαρτιά το lockdown
Έντονη ήταν η παρουσία του κόσμου στις πλατείες ενώ η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας μάλλον διακριτική
Σχετικά Άρθρα

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το Σάββατο το βράδυ (17/4/2021) στις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, που μετατράπηκαν σε ένα απέραντο μπαρ, ελέω της κλειστής εστίασης και των συναφών καταστημάτων διασκέδασης.Χιλιάδες πολίτες κυρίως νέοι, εξαντλημένοι από το πολύμηνο lockdown και τα δρακόντεια περιοριστικά μέτρα τα οποία τελικά δεν φαίνεται να αποδίδουν, κατέκλυσαν τα πιο κεντρικά σημεία της νυχτερινής διασκέδασης στην προ Covid Αθήνα.
Έντονη ήταν η παρουσία του κόσμου στις πλατείες ενώ η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας μάλλον διακριτική, αφού η κυβέρνηση κατά τα φαινόμενα δεν επιδιώκει μία συγκρουσιακή κατάσταση με τους πολίτες – ιδίως τους νέους – στην περίπτωση μάλιστα που δεν επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, όπως άλλωστε όλα δείχνουν.
plateia.JPG
Ατελείωτο μπαρ θύμιζαν οι δρόμοι στα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, την Κυψέλη, την πλατεία Καρύτση, το Περιστέρι, το Πασαλιμάνι και αλλού.
Η εικόνα προβληματίζει σφόδρα την κυβέρνηση, αφού η επιθυμία του κόσμου για επιστροφή στις παλιές συνήθειες μαζί με την κατανάλωση αλκοόλ, καθιστούν κενό γράμμα την τήρηση των μέτρων προφύλαξης, όπως μάσκες και κοινωνική αποστασιοποίηση.
Υπό το πρίσμα αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί ειδικοί έστω και στο παρά πέντε εκτιμούν πως είναι καλύτερα να επιτραπεί η λειτουργία των μπαρ και της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και να εκτονωθούν οι πολίτες, παρά να υπάρχουν τα φαινόμενα συνωστισμού που ήταν ιδιαίερα έντονα και αυτό το Σαββατοκύριακο.
Εξάλλου και τα κυβερνητικά στελέχη ασπάζονται την άποψη μίας συντεταγμένης και περιφρουρημένης διασκέδασης – και από τους ίδιους τους καταστηματάρχες – παρά αυτό το ανεξέλεγκτο κορωνο- πάρτι εν μέσω ενός ψευδεπίγραφου lockdown.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης