Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τι ζητεί η Εκκλησία ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας - Τα αιτήματα για τις λειτουργίες και τους πιστούς

Τι ζητεί η Εκκλησία ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας - Τα αιτήματα για τις λειτουργίες και τους πιστούς
Όπως επισημαίνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους ανοιχτούς χώρους
Σχετικά Άρθρα

Τις επόμενες και πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να δοθούν οι απαντήσεις στα αιτήματα, που έχει θέσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) προς την κυβέρνηση και την επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα.
Με επιστολή που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος προς την υπουργό Παιδείας στην τελευταία της συνεδρίαση ζητεί να ανέλθει ο αριθμός των πιστών στους ναούς από έναν σε 25 τ.μ που ισχύει σήμερα σε έναν σε 15 τ.μ, καθώς και ο μέγιστος αριθμός που προβλέπεται στους μεγάλους ναούς, που σήμερα είναι 50, να αυξηθεί στους 100.
Επίσης, ζητεί να επιτραπεί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη αλλά και την Ανάσταση, να τοποθετηθούν μεγάφωνα και να επιτραπούν οι τέσσερις λειτουργίες στο προαύλιο των ναών παρουσία πιστών.

Με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Όπως επισημαίνει η ΔΙΣ, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους ανοιχτούς χώρους με αποστάσεις 2 μέτρων ανά πιστό και μάσκες και με δυνατότητα για περισσότερες από μια λειτουργίες ώστε να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός πιστών.
Πάντως η Εκκλησία διευκρινίζει ότι περιφορές όπως του Επιταφίου θα γίνουν λιτά και εντός των ναών προκειμένου να μην παρατηρηθεί συγχρωτισμός.
Το αίτημα της Εκκλησίας αναμένεται να συζητηθεί εντός της ερχομένης εβδομάδας.
Την Τετάρτη (21/4) συνεδριάζει η ΔΙΣ, και εκκλησιαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ίσως μέχρι τότε θα έχουν δοθεί απαντήσεις στα αιτήματα της Εκκλησίας.
Να σημειωθεί ότι, ορισμένοι ιεράρχες τηρούν πιο αυστηρή στάση και ζητούν να αρθούν οι περιορισμοί τη Μεγάλη Εβδομάδα για τους Πιστούς λέγοντας ότι δεν μπορεί για δεύτερο Πάσχα η Ορθοδοξία να μη λειτουργήσει τους ναούς.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, και ερωτηθείς αν η εκκλησία ειδικά για το βράδυ της Ανάστασης θα ζητήσει χαλαρότερο ωράριο, απάντησε ότι την προσεχή εβδομάδα συνέρχεται η ΔΙΣ για να υποβάλει προτάσεις να συνεκτιμήσει την κατάσταση για να ζητήσει την παρέκταση χρονικά.
«Και ο επιτάφιος και η Ανάσταση γίνονται σε ανοιχτούς χώρους, επομένως μπορούν να τηρηθούν όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης