Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ενισχύει τη ναυτική της παρουσία στη Μαύρη Θάλασα με δύο ακόμη πλοία

Η Ρωσία ενισχύει τη ναυτική της παρουσία στη Μαύρη Θάλασα με δύο ακόμη πλοία
Η ναυτική ενίσχυση συμπίπτει με μια ιδιαίτερα μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία ενισχύει τη ναυτική της παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα σε μία περίοδο τεταμένων σχέσεων με τη Δύση και την Ουκρανία.
Δύο ρωσικά πολεμικά πλοία διέσχισαν τον Βόσπορο καθ΄οδόν προς τη Μαύρη Θάλασσα ενώ άλλα 15 μικρότερα ολοκλήρωσαν τη μεταφορά τους στην περιοχή.
Δύο πλοία κατηγορίας Ropucha από τον Βόρειο Στόλο της Ρωσίας, που μπορούν να μεταφέρουν τανκς και πολεμικό υλικό , διήλθαν από το Βόσπορο το Σάββατο (17/4).
Περισσότερες ρωσικές ναυτικές ενισχύσεις με τη μορφή δύο ακόμη πλοίων προσγείωσης, αυτή τη φορά από το στόλο της Βαλτικής της Ρωσίας, αναμένεται να διέλθουν από το Βόσπορο.
Η ναυτική ενίσχυση συμπίπτει με μια ιδιαίτερα μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα αποκαλεί προσωρινή αμυντική άσκηση και ακολουθεί κλιμάκωση των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Στο ναδίρ οι σχέσεις με ΗΠΑ

Οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, οι οποίες ακύρωσαν την αποστολή δύο δικών τους πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα μετά από έντονες ρωσικές διαμαρτυρίες, βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, όπως σημειώνει το Reuters.
Η Μόσχα απέλασε 10 διπλωμάτες των ΗΠΑ την Παρασκευή (16/4) ως αντίποινα για την απέλαση ίδιου αριθμού Ρώσων διπλωμάτων για κακόβουλη ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές.
Η Ρωσία έχει επίσης περιορίσει προσωρινά την κυκλοφορία ξένων πολεμικών πλοίων «και άλλων κρατικών πλοίων» κοντά στην Κριμαία, την οποία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, μια κίνηση που καταδικάστηκε τόσο από το Κίεβο όσο και από την Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης