Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τι θα συμβεί 11 Μαΐου 2021 στην αξιολόγηση της MSCI; - Δεδομένη είναι μόνο η Eurobank, κρίσιμη περίοδος 19 με 29/4

Τι θα συμβεί 11 Μαΐου 2021 στην αξιολόγηση της MSCI; - Δεδομένη είναι μόνο η Eurobank, κρίσιμη περίοδος 19 με 29/4
Η κρίσιμη περίοδος είναι μεταξύ 19 και 29 Απριλίου καθώς στο διάστημα αυτό θα κριθεί εάν τελικώς η Εθνική τράπεζα αναβαθμιστεί στους δείκτες της MSCI
Σχετικά Άρθρα

Τι θα συμβεί στις 11 Μαΐου 2021 στην αξιολόγηση των δεικτών της Mοrgan Stanley Capital International (MSCI);
Μεγάλο μέρος των επενδυτών δίνει σημασία και εύλογα στις αξιολογήσεις της MSCI καθώς όσες μετοχές αναβαθμιστούν στον δείκτη MSCI standard θα τύχουν σημαντικών εισροών.
Ωστόσο πρέπει να αναφερθεί ότι τα κριτήρια αναβάθμισης είναι πολυπαραγοντικά και όχι μόνο εθνικά, συνολικά λαμβάνονται υπόψη 21 κριτήρια αξιολόγησης.
Π.χ. δεν είναι μόνο κριτήριο να ξεπεράσει το όριο των 2 δισεκ. η κεφαλαιοποίηση, παίζουν ρόλο το free float ακόμη και το ύψος του DTC της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης ως προς τα ίδια κεφάλαια.
Επίσης την ημέρα της αξιολόγησης εν προκειμένω στις 11 Μαίου και με ημερομηνία διακανονισμού 28 Μαΐου 2021 θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και αλλαγές που θα υπάρξουν σε άλλες χώρες.

Ποια τράπεζα είναι δεδομένο ότι θα αναβαθμιστεί;

Η μόνη τράπεζα που είναι δεδομένο ότι θα αναβαθμιστεί στους δείκτες της Morgan Stanley Capital International είναι μόνο η Eurobank πληροί όλα τα βασικά κριτήρια και θα αναβαθμιστεί.
Αναμένονται εισροές 180 εκατ ευρώ στην μετοχή της Eurobank εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει την μετοχή από 0,76 στα 0,82 ευρώ.
Με βάση τα δεδομένα έως τις 16 Απριλίου 2021 η Εθνική δεν αναβαθμίζεται ακόμη στους δείκτες της MSCI.
Ωστόσο η κρίσιμη περίοδος είναι μεταξύ 19 και 29 Απριλίου καθώς στο διάστημα αυτό θα κριθεί εάν τελικώς η Εθνική τράπεζα αναβαθμιστεί.
Δεν αποκλείεται και η αναβάθμιση της Εθνικής Τράπεζας στους δείκτες της Morgan Stanley αλλά αυτό θα καταστεί σαφές μάλλον με βάση την συμπεριφορά της μετοχής και αποτίμησης στο διάστημα 19 και 29 Απριλίου 2021.
Ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου 2021 η μετοχή της Εθνικής σημειώνει κέρδη 42% με την αποτίμηση να βρίσκεται στα 2,48 δισ ευρώ.
Εάν αναβαθμιστεί και η Εθνική – ακόμη δεν είναι σίγουρο – τότε οι εισροές θα αυξηθούν σημαντικά καθώς Eurobank και Εθνική θα έχουν 280 εκατ ευρώ.
Η Alpha bank δεν θα αναβαθμιστεί στους δείκτες της MSCI στις 11 Μαίου αλλά ίσως στις 11 Αυγούστου.
Επίσης για την ώρα δεν αναβαθμίζεται ούτε ο Μυτιληναίος στους δείκτες της MSCI.
Να σημειωθεί ότι στις 11 Μάιου 2021 με ημερομηνία διακανονισμού 28 Μαΐου 2021 είναι η επόμενη αξιολόγηση των δεικτών της MSCI.
Επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες 11 Αυγούστου 2021 και 11 Νοεμβρίου 2021 για τις αξιολογήσεις της Morgan Stanley Capital International.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης