Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ανεπιθύμητοι στη χώρα οκτώ Αμερικανοί αξιωματούχοι

tags :
Ρωσία: Ανεπιθύμητοι στη χώρα οκτώ Αμερικανοί αξιωματούχοι

Μεταξύ των νυν και πρώην αξιωματούχων που τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα είναι και υπουργοί της κυβέρνησης Biden

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε ότι απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε οκτώ νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων είναι και υπουργοί της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα στον υπουργό Δικαιοσύνης Merrick Garland, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas, τον διευθυντή του FBI Christopher Wray και την επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών Avril Heinz.
Επίσης, ανεπιθύμητοι στη Ρωσία είναι ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών Michael Carvajal, η διευθύντρια του Συμβουλίου Εσωτερικής Πολιτικής Susan Rice, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας John Bolton (επί προεδρίας του Donald Trump) και ο πρώην επικεφαλής της CIA Robert James Woolsey (1993-95).

Απέλαση πέντε Πολωνών διπλωματών

Η Ρωσία ανακοίνωσε πιο νωρίς ότι θα απελάσει πέντε Πολωνούς διπλωμάτες, σε απάντηση για την απέλαση τριών Ρώσων διπλωματών από την Πολωνία, χθες, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς την Ουάσινγκτον.
«Σημειώσαμε την ταχύτητα με την οποία η Βαρσοβία έπαιξε το παιχνίδι της αμερικανικής κυβέρνησης, απαιτώντας την αποχώρηση τριών Ρώσων διπλωματών από την Πολωνία. Με τη σειρά τους, πέντε Πολωνοί διπλωμάτες θα απελαθούν από τη Ρωσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης