Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ανοδικό γύρισμα στις αποδόσεις των ομολόγων με ώθηση από τις ΗΠΑ

Ευρωζώνη: Ανοδικό γύρισμα στις αποδόσεις των ομολόγων με ώθηση από τις ΗΠΑ

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου ενισχύθηκε δύο μονάδες βάσης, στο 0,75% με το spread έναντι των γερμανικών στις 101 μονάδες βάσης 

Σχετικά Άρθρα

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, ωθούμενες την κλιμάκωση του κόστους δανεισμού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Ρευστοποιήσεις

Μετά το χαμηλό μηνός στο οποίο βρέθηκαν χθες οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων, στο 1,52%, επέστρεψαν και πάλι στην περιοχή του 1,60%.
Αυτό είχε ως συνέπεια να ακολουθήσουν την ανοδική τάση και οι αποδόσεις στην Ευρώπη, με τον στρατηγικό αναλυτή της Mizuho Peter McCallum να επισημαίνει ότι δεν θα τον εκπλήξει εάν έβλεπε νέο κύμα ρευστοποιήσεων στα ομόλογα του ευρώ.

Ιταλία

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε τρεις μονάδες βάσης, στο -0,26%.
Στην Ιταλία, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε δύο μονάδες βάσης, στο 0,75% με το spread έναντι των γερμανικών στις 101 μονάδες βάσης.
Μία ημέρα ενωρίτερα, η Ιταλία αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας εφέτος, με το χρέος της να εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάρκεια ενός αιώνα και το δημοσιονομικό της έλλειμμα να φθάνει σε υψηλό 20ετίας, από τη στιγμή που η Ρώμη θα χρειαστεί να δανειστεί επιπλέον 40 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας της.
Επειδή όμως οι εν λόγω ειδήσεις είχαν ήδη προεξοφληθεί από του επενδυτές, η επίδραση ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη.
Η Fitch προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία για να επιστρέψει η ιταλική σχέση χρέους ως προς ΑΕΠ στα προ της πανδημίας επίπεδα του 135%.

Ελλάδα

Στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, η απόδοση του 10ετούς «τσίμπησε» ελαφρώς στο 0,90% με το spread στις 117 μονάδες βάσης και με τον όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 125 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 51 εκατ. ευρώ έγιναν στη 10ετία.
Ωστόσο, η απόδοση της παλαιάς πενταετίας με λήξη το 2025 υποχώρησε ξανά σε αρνητικό έδαφος κινούμενη στο -0,03%.
Στη νέα πενταετία λήξης του 2026, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,14%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης