Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Εξωπραγματικές οι δηλώσεις Δένδια, κατηγόρησε την Τουρκία και τον λαό μας

Cavusoglu: Εξωπραγματικές οι δηλώσεις Δένδια, κατηγόρησε την Τουρκία και τον λαό μας
«Ο κ. Δένδιας ξεπέρασε τα όρια του» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Mevlut Cavusoglu 
Σχετικά Άρθρα

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, έκανε λόγο για εξωπραγματικές δηλώσεις του Νίκου Δένδια, μία ημέρα μετά την πρωτοφανή ένταση μεταξύ τους στην κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα (15/4.
Ο Cavusoglu, βρέθηκε στα κατεχόμενα της Κύπρου και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο επίμαχο επεισόδιο.
Όπως δήλωσε ο ίδιος:
«Πριν τη συνέντευξη ο κ. Δένδιας ζήτησε να μην υπάρξουν επιθετικές τοποθετήσεις, ούτε από εμάς ούτε από εσάς.
Να μην αναφερθούμε σε θέματα που θα προκαλέσουν ένταση. Εγώ είχα σημειώσει κάποια θέματα που ήθελα να αναφέρω, αλλά τα έσβησα.
Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκειά της συνέντευξης, έγιναν εξωπραγματικές δηλώσεις και κατηγόρησε την Τουρκία και τον λαό μας».
«Ξεπέρασε τα όριά του, έδωσα την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της Τουρκίας και εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων», ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση Cavusoglu μετά από την γεμάτη ένταση συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια.
Ο Cavusoglu έκανε τις δηλώσεις αυτές από τα κατεχόμενα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη προετοιμασίας για την πενταμερή της Γενεύης στις 27-29 Απριλίου.
Μιλώντας δίπλα στον εκλεγμένο ηγέτη του ψευδοκράτους, Ersin Tatar, ο οποίος δήλωσε ότι παρακολούθησε την συνέντευξη Τύπου - σημειώνοντας μάλιστα ότι χειροκροτούσε τον Cavusoglu - ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας είπε μεταξύ άλλων:
«Βρήκαμε το γεγονός της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα ως μία καλή ευκαιρία για να βρούμε μία λύση.
Είχαμε μία παράκληση από την ελληνική αντιπροσωπεία, να μην μπούμε σε θέματα για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες (στην συνέντευξη Τύπου).
Ωστόσο, μετά από κάποιο σημείο, ο κ. Δένδιας άρχισε να κατηγορεί την χώρα μου και τον λαό της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό.
Έπρεπε να δώσω την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της χώρας μου και των Τουρκοκυπρίων».

Για το κυπριακό

Ο Cavusoglu ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι η Τουρκία βλέπει πλέον ως μοναδική «λύση» στο κυπριακό την de jure διχοτόμηση, με δύο κράτη - κάτι που προϊδεάζει για πλήρη αποτυχία της πενταμερούς.

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για Δένδια - Ο Erdogan διασκεδάζει τις εντυπώσεις

Στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος για τη στάση του Νίκου Δένδια απέναντι στις προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του και το υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει ανακοίνωση με αναφορές σε Διεθνές Δίκαιοευρωπαϊκές αξίες ενώ επισημαίνεται και η βούληση της ελληνικής κυβέρνηση για την προώθηση θετικής ατζέντας.
Από την άλλη πλευρά στην Τουρκία, ο πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζει ότι «ο Cavusoglu έβαλε στη θέση του Νίκο Δένδια».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης