Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ξέφρενο ράλι για το Dogecoin - Πάνω από 190% η άνοδος σε μια ημέρα - Η φάρσα και ο ρόλος του Elon Musk

Ξέφρενο ράλι για το Dogecoin - Πάνω από 190% η άνοδος σε μια ημέρα - Η φάρσα και ο ρόλος του Elon Musk
Η εκτόξευση της τιμής του dogecoin έχει προκαλέσει ανησυχίες περί μιας πιθανής «φούσκας» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, όπως έχει ειπωθεί και για το bitcoin
Σχετικά Άρθρα
Το dogecoin ξεκίνησε ως ένα αστείο, τώρα όμως βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα 10 ψηφιακά νομίσματα, αξίας 44 δισ. δολαρίων.
Το τελευταίο 24ωρο (16/4/2021 έχει σημειώσει ένα συγκλονιστικό ράλι καταγράφοντας αύξηση που μέχρι αυτή την ώρα αγγίζει το 190.87%

Ανησυχία για φούσκα

Η εκτόξευση της τιμής του dogecoin έχει προκαλέσει ανησυχίες περί μιας πιθανής «φούσκας» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, όπως έχει ειπωθεί και για το bitcoin.
O αναλυτής David Kimberly, δήλωσε στο CNBC πως «ο κόσμος αγοράζει το κρυπτονόμισμα, όχι επειδή πιστεύει ότι έχει ουσιαστική αξία, αλλά γιατί ελπίζει πως θα μαζευτούν, θα ωθήσουν την τιμή του προς τα πάνω, και μετά θα πουλήσουν και θα βγάλουν εύκολο χρήμα». 
Και προσέθεσε:
«Αλλά αν όλοι το κάνουν αυτό, η φούσκα κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα σκάσει και θα μείνεις με πενταροδεκάρες αν δεν φύγεις έγκαιρα. Είναι αδύνατον να πούμε πότε θα συμβεί αυτό». 

Screenshot_ffff.png

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Dogecoin σημειώνει μια ραγδαία άνοδο.
Όπως και τα άλλα κρυπτονομίσματα έχει την τάση για έντονες μεταβολές στην τιμή του.
Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το dogecoin ξεκίνησε να «χτίζει» ένα comeback, με ώθηση από ένα γκρουπ στο Reddit με τίτλο SatoshiStreetBets.
Παρομοίως με το γκρουπ WallStreetBets το οποίο βοήθησε στην εκτόξευση των μετοχών της GameStop στις αρχές του 2021, σκοπός του SatoshiStreetBets είναι να ενισχύσει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.
Το dogecoin σκαρφαλώνει και πάλι την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκινώντας αρχικά με μια αύξηση 10 σεντς την Τετάρτη 14/4.
Έκτοτε κέρδισε ένα εντυπωσιακό 300% τις τελευταίες 7 ημέρες.

Και φυσικά ο... Elon Musk

Ο μεγαλύτερος θαυμαστής και υποστηρικτής του εν λόγω κρυπτονομίσματος δηλαδή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX Elon Musk είναι ξανά υπεύθυνος για αυτή την άνοδο με το Tweet που ανέβασε:
Ο Musk έγραψε στο Twitter, "Το Doge γαβγίζει στο φεγγάρι", αναφερόμενος στο κρυπτονόμισμα.
Η συνημμένη εικόνα στο tweet του είναι από τον πίνακα «Dog Barking at the Moon» (1926) από τον Ισπανό γλύπτη-ζωγράφο Joan Miró. Ο πίνακας ήταν αρχικά στη συλλογή του Albert Eugene Gallatin πριν κληροδοτηθεί στο Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας το 1952, όπου βρίσκεται σήμερα.
Screenshot_ελον.png

Τα Tweet Musk που εκτόξευσαν το dogecoin

Το τελευταίο διάστημα και ο Elon Musk είχε τοποθετηθεί για το Dogecoin με αναρτήσεις του στο Twitter.
Στις 10 Απριλίου, έγραψε σε tweet «…going to the moon very soon», δηλαδή «πρόσω ολοταχώς στο φεγγάρι» – μια φράση που χρησιμοποιούν οι οπαδοί του κρυπτονομίσματος για την άνοδο της αξίας τους.
Με αυτό το tweet του μεγιστάνα της Tesla, το Dogecoin ανέβηκε κατά 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης