Άμυνα – Διπλωματία

Υπ. Εξωτερικών μετά το επεισόδιο Δένδια-Cavusoglu: Διαφορές υπήρχαν και υπάρχουν - Προτείναμε 15 σημεία συνεργασίας στον οικονομικό τομέα

Υπ. Εξωτερικών μετά το επεισόδιο Δένδια-Cavusoglu: Διαφορές υπήρχαν και υπάρχουν - Προτείναμε 15 σημεία συνεργασίας στον οικονομικό τομέα
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών τονίζεται ότι η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για θετική ατζέντα με την Τουρκία
Σχετικά Άρθρα
Για «θετική ατζέντα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση σχετικά με τις επαφές με του Νίκου Δένδια στην Τουρκία.
Λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές «μπρα ντε φερ» σε ζωντανή μετάδοση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογο του, Mevlut Cavusoglu, το υπουργείο Εξωτερικών επιχειρεί να υποβαθμίσει ό,τι συνέβη.
Στο πλαίσιο αυτό, στην ανακοίνωση επισημαίνεται και ότι οι διαφορές με την Τουρκία υπήρχαν και υπάρχουν, ενώ τονίζεται η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για θετική ατζέντα.
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι η ελληνική πλευρά πρότεινε 15 σημεία συνεργασίας στον οικονομικο τομέα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Η Ελλάδα, προσηλωμένη πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στις Ευρωπαϊκές αξίες έχει συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες είναι γνωστές. Αναφορικά με το σύνολο των σχέσεων με την Τουρκία, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο ΕΕ-Τουρκίας, διαφωνίες υπήρχαν και υπάρχουν.
Όμως, ταυτόχρονα, όπως τονίστηκε κατά τις χθεσινές επαφές του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, υπάρχει σαφής βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στις σχέσεις των δύο χωρών και ενός φάσματος συνεργασίας.
Ιδιαίτερα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, η θετική ατζέντα μπορεί να συνεισφέρει στην εμπέδωση ενός κλίματος αποκλιμάκωσης και βελτίωσης των σχέσεων. Παράλληλα εξετάσθηκε από τις δύο πλευρές η ενίσχυση των επαφών μεταξύ των δύο λαών, και στο πλαίσιο αυτό αντηλλάγησαν απόψεις προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μετά το πέρας της πανδημίας.
Η ελληνική πλευρά δια του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, πρότεινε 15 σημεία συνεργασίας στον οικονομικό τομέα. Παράλληλα η τουρκική πλευρά πρότεινε επίσης από την πλευρά της συγκεκριμένα σημεία.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για τα επόμενα βήματα σε αυτό τον τομέα κατά τις προσεχείς επαφές μεταξύ των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης