Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τις καλύτερες αποδόσεις από το 2006 το α΄ 3μηνο τα hedge funds στις ΗΠΑ

tags :
Με τις καλύτερες αποδόσεις από το 2006 το α΄ 3μηνο τα hedge funds στις ΗΠΑ
Μερικοί κατάφεραν να επωφεληθούν από περιόδους μεταβλητότητας, όπως η άνοδος των μετοχών της GameStop
Κόντρα στο short squeeze της GameStop και στην κατάρρευση του Archegos Capital, τα hedge funds των ΗΠΑ σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις τους από το πρώτο τρίμηνο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Τα funds δημιούργησαν αποδόσεις μόλις κάτω του 1% τον περασμένο μήνα, αλλά σε επίπεδο τριμήνου σημείωσαν κέρδη 4,8%, το καλύτερο πρώτο τρίμηνο από το 2006, σύμφωνα με την ομάδα δεδομένων Eurekahedge.
Τα πρόσφατα στοιχεία από το HFR, εν τω μεταξύ, δείχνουν ότι τα κεφάλαια κέρδισαν 6,1% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση από το 2000.

Όφελος από τη μεταβλητότητα

Οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου, οι οποίοι συχνά στοιχηματίζουν στην άνοδο και την πτώση των τιμών των μεμονωμένων κινητών αξιών αντί να ακολουθούν τους ευρύτερους δείκτες, έχουν κερδίσει φέτος από την ανάκαμψη των υποτιμημένων «αξιών».
Μερικοί κατάφεραν επίσης να επωφεληθούν από περιόδους μεταβλητότητας, όπως η άνοδος των μετοχών της GameStop, οι οποίες ενίσχυσαν ορισμένες από τις συμμετοχές τους και παρείχαν ευκαιρίες να στοιχηματίσουν σε υπερτιμημένες μετοχές.
«Είμαστε σε ένα περιβάλλον αγοράς που θα είναι πιο γόνιμο για τις πιο ενεργές στρατηγικές συναλλαγών, ενώ για το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας η αγορά και η κατοχή του σε δείκτες ήταν η καλύτερο στρατηγική», δήλωσε ο Aaron Smith, ιδρυτής του hedge fund Cattle Capital, το οποίο έχει αποδόσεις περίπου 10,8% φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης