Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Απάντηση στην «πυρηνική τρομοκρατία» του Ισραήλ ο εμπλουτισμός ουρανίου στο 60%

Ιράν: Απάντηση στην «πυρηνική τρομοκρατία» του Ισραήλ ο εμπλουτισμός ουρανίου στο 60%
Rouhani σε Ισραήλ. Για κάθε έγκλημα, θα σας κόβουμε τα χέρια ώστε να κατανοείτε ότι δεν μπορείτε να μας εμποδίσετε

Η απόφαση του Ιράν να αρχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό 60% μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις στη Νατάνζ αποτελεί «απάντηση» της Ισλαμική Δημοκρατίας «στην πυρηνική τρομοκρατία» του Ισραήλ, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος H. Rouhani.
«Είναι η απάντηση στη μοχθηρία σας», τόνισε ο Rouhani μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.
«Αυτό που κάνατε ονομάζεται πυρηνική τρομοκρατία, αυτό που κάνουμε είναι νόμιμο», υπογράμμισε απευθυνόμενος στο Ισραήλ, το οποίο η Τεχεράνη κατηγορεί ότι ευθύνεται για μια πράξη δολιοφθοράς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Νατάνζ.
«Δεν μπορείτε να συνωμοτείτε εναντίον του Ιράν, να διαπράττετε εγκλήματα εναντίον του Ιράν.
Για κάθε έγκλημα, θα σας κόβουμε τα χέρια ώστε να κατανοείτε ότι δεν μπορείτε να μας εμποδίσετε (να αποκτήσουμε) πυρηνική τεχνολογία», εξήγησε ο Rouhani.
«Οι υπεύθυνοι ασφαλείας αναμένεται να μας δώσουν την τελική τους έκθεση (για το τι συνέβη στη Νατάνζ), όμως φαίνεται ότι πρόκειται για ένα σιωνιστικό έγκλημα», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.
«Θέλετε να βρεθούμε με άδεια χέρια στις διαπραγματεύσεις (σ.σ. που διεξάγονται στη Βιέννη για τη διάσωση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν), όμως θα πάμε με ακόμη περισσότερα χαρτιά”, συνέχισε.
«Φυσικά οι δραστηριότητές μας θα παραμείνουν ειρηνικές και μόνο ειρηνικές και υπό την επίβλεψη της ΙΑΕΑ», κατέληξε ο Rouhani, είτε πρόκειται για “τις δραστηριότητές μας εμπλουτισμού ουρανίου σε ποσοστό 60% είτε 20%».
Στο μεταξύ ο Ιρανός πρεσβευτής στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) εξήγησε ότι η χώρα του πρόκειται να παράγει ουράνιο εμπλουτισμένο σε ποσοστό 60% «από την επόμενη εβδομάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης