Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σχέδιο Draghi για επιπλέον δανεισμό έως 45 δισ. ευρώ το 2021

Ιταλία: Σχέδιο Draghi για επιπλέον δανεισμό έως 45 δισ. ευρώ το 2021

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το τελικό ύψος του ποσού για το πρόσθετο δανεισμό

Σχετικά Άρθρα

Την έγκριση για επιπλέον δανεισμό 45 δισ. ευρώ το 2021 αναμένεται να ζητήσει η ιταλική κυβέρνηση προκειμένου να τονωθεί η πληγείσα οικονομική δραστηριότητα καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται δημοσίευμα του πρακτορείο Bloomberg, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021.
Το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Mario Draghi συζήτησε το σχέδιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 14 Απριλίου, αλλά η κυβέρνηση ανέβαλε την απόφαση όσον αφορά τις λεπτομέρειες του αιτήματος για τον επιπλέον δάνεισμό.

Μέτρα στήριξης

Η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον δανεισμού για την υποστήριξη εταιρειών και εργαζομένων, καθώς πολλές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα.
Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης να ζητήσει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου οι πόροι του όποιου θα διαμορφωθούν στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια.
Το υπουργείο Οικονομικών και ο πρωθυπουργός εξακολουθούν να επεξεργάζονται τελικές λεπτομέρειες και αναμένεται να λάβουν απόφαση την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 όταν το υπουργικό συμβούλιο θα συνέλθει νέου

Δημοσιονομική εκτροπή

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε νωρίτερα ότι το σύνολο θα μπορούσε να φτάσει τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η οικονομία της Ιταλίας, έχει πληγεί σημαντικά απο την κρίση της πανδημίας με την οικονομική δραστηριότητα να συρρικνώνεται 9% πέρυσι.
Η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη έχουν προχωρήσει σε δαπάνεςπάνω από 130 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τώρα για τη στήριξη της οικονομίας, ωθώντας το δημόσιο χρέος στο 155,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης