Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eντυπωσίασαν τα κέρδη Goldman Sachs, JP Morgan και Wells Fargo στο α΄τρίμηνο 2021

Eντυπωσίασαν τα κέρδη Goldman Sachs, JP Morgan και Wells Fargo στο α΄τρίμηνο 2021
Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά οι επενδυτές είναι πλέον αισιόδοξοι

Έκρηξη κερδών κατέγραψαν στο α΄τρίμηνο του 2021 οι αμερικανικές τράπεζες Goldman Sachs, JP Morgan και Wells Fargo, οι οποίες άνοιξαν με το δεξί τον κύκλο των εταιρικών αποτελεσμάτων στη Wall Street.
Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά οι επενδυτές είναι πλέον αισιόδοξοι ότι η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται σε καλό δρόμο λόγω του πακέτου τόνωσης του προέδρου Joe Biden, ύψους 2 τρισ. δολ. και της ταχείας διάθεσης εμβολίων κατά της covid-19.
Οι τράπεζες συγκέντρωσαν τις προβλέψεις για τις απώλειες απο τα πιστωτικά τους χαρτοφυλάκια πέρυσι, καθώς εξαιτίας της πανδημίας η οικονομία βρέθηκε αντιμέτωπη με την ύφεση, αλλά οι χρηματοοικονομικές εταιρείες έχουν αρχίσει να απελευθερώνουν αυτά τα αποθεματικά καθώς ξεκινά η ανάκαμψη.

Ισχυρότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Goldman Sachs στο α' 3μηνο του 2021, στα 6,7 δισ.

Σημαντική άνοδο στα κέρδη του α' 3μηνου ανακοίνωσε η Goldman Sachs, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τα τμήματα trading και επενδύσεων.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 6,7 δισ. δολάρια το α' 3μηνο του 2021, από 1,12 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η τράπεζα επωφελήθηκε από την ευνοϊκή σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, όταν και σχημάτισε μεγαλύτερες προβλέψεις λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.
Τα κέρδη ανά μετοχή ενισχύθηκαν στα 18,60 δολάρια, από 3,11 δολάρια έναν χρόνο πριν, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 10,22 δολάρια.

JP Morgan: Άλμα στα 14,3 δισ. δολ. για τα καθαρά κέρδη α΄τριμήνου 2021

Άλμα στα καθαρά κέρδη α΄τριμήνου 2021 στα 14,3 δισ. δολ.ή 4,5 δολ. ανά μετοχήγ σημείωσε η JP Morgan Chase, υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
To αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε καταγράψει κέρδη 2,9 δισ. δολ. ή 78 σεντ ανά μετοχή.
Η JP Morgan αποδέσμευσε αποθεματικά ύψους 5,2 δισ. δολαρίων και σε αυτό οφείλεται η μεγάλη αύξηση των κερδών, σημειώνουν οι αναλυτές.
Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 14% στα 33,1 δισ. δολ.
Η εταιρική και επενδυτική τραπεζική μονάδα της JP Morgan σημείωσε καλή απόδοση με καθαρά έσοδα 5,7 δισ. δολ., αυξημένα κατά 3,8 δισ. δολ.
Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 46% στα 14,6 δισ. δολ.
Τα τραπεζικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 70% στα 4,5 δισ. δολ. ενώ τα έσοδα από επενδύσεις αυξήθηκαν στα 2,9 δισ. δολ.
Ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Dimon δήλωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες επέστρεψαν στα προ πανδημίας επίπεδα, αυξημένες κατά 14% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Wells Fargο: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη και τα έσοδα για το α τρίμηνο ενισχυμένα από τις προβλέψεις 1,6 δισ. δολ.

Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο ανακίνωσε η Wells Fargo, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.
Ανακοίνωσε έσοδα 18,06 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πορηγούμενο τρίμηνο.
Τα αποτελέσματα της Wells Fargo ενισχύθηκαν από την πρόβλεψη για αποθεματικά ύψους 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Wells Fargo ανέφερε επίσης καθαρό περιθώριο επιτοκίου 2,05% και δείκτη απόδοσης 77% για το τρίμηνο.
Οι αναλυτές περίμεναν 2,10% και 78%, αντίστοιχα, σύμφωνα με το FactSet.
Πέρυσι, η Wells Fargo ήταν η μόνη τράπεζα μεταξύ των έξι μεγαλύτερων των ΗΠΑ που αναγκάστηκε να μειώσει το μέρισμα μετά τα ετήσι stress tests της Federal Reserve.
Η εταιρεία σημείωσε επίσης την πρώτη τριμηνιαία ζημιά μετά την οικονομική κρίση και ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε περικοπές δαπανών ύψους δισεκατομμυρίων δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης