Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση ύψους 5 εκατομμυρίων δολ. για τον Τούρκο σεφ «Salt Bae» - Ο πίνακας, οι καταγγελίες και η Μύκονος

Μήνυση ύψους 5 εκατομμυρίων δολ. για τον Τούρκο σεφ «Salt Bae» - Ο πίνακας, οι καταγγελίες και η Μύκονος
Ο Τούρκος σεφ κατηγορείται για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων από έναν καλλιτέχνη με καταγωγή από το Μπρούκλιν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο αστέρας των social media χρησιμοποίησε το έργο του σε όλο τον πλανήτη χωρίς άδεια
Σχετικά Άρθρα

Ο διάσημος σεφ Nusr-et Gökçe, που έγινε γνωστός ως "Salt Bae" λόγω του κόλπου του να ρίχνει το αλάτι από ψηλά, έχει μπλεξίματα με τον νόμο καθώς αντιμετωπίζει μήνυση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Τούρκος σεφ κατηγορείται για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων από έναν καλλιτέχνη με καταγωγή από το Μπρούκλιν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο αστέρας των social media χρησιμοποίησε το έργο του σε όλο τον πλανήτη χωρίς άδεια.
Ο William Hicks υποστηρίζει ότι αυτός και ο συνάδελφός του, Josphe Iurato, προσελήφθησαν από τον Gökçe τον Σεπτέμβριο του 2017 για να φτιάξουν μια τοιχογραφία του Τούρκου εστιάτορα «με την κίνηση - σήμα κατατεθέν του με το αλάτι».
Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αγωγή που κατατέθηκε στο Μανχάταν, το έργο δημιουργήθηκε για το Steakhouse στο Μαϊάμι και οι μετέπειτα τοιχογραφίες που "κοπιαρίστηκαν" βρίσκονται στα εστιατόρια του στη Ντόχα, στο Ντουμπάι και στη Νέα Υόρκη.
Ο Hicks ανακάλυψε στις αρχές του 2020 ότι ο Gökçe και οι εταιρείες του χρησιμοποιούσαν την ίδια εικόνα σε όλο τον κόσμο σε οθόνες παραθύρων, ψηφιακές πινακίδες, μενού, μαντηλάκια, τσάντες takeout και στην ετικέτα για τη σειρά καρυκευμάτων του - όλα χωρίς την άδεια του καλλιτέχνη, ισχυρίζονται τα έγγραφα του δικαστηρίου.
«Ο κατηγορούμενος έκανε εκτεταμένη, μη εξουσιοδοτημένη διανομή και χρήση των πρωτότυπων έργων μας, μεταξύ άλλων, στα μαγαζιά Nusr-et και στα εστιατόρια Saltbae Burger στη Νέα Υόρκη, στο Ντουμπάι και στην Κωνσταντινούπολη» αναφέρει η αγωγή.

Και στην Μύκονο οι εικόνες 

«Αποφάσισαν επίσης μονομερώς ότι θα αντλούσαν παράνομα, θα δημιουργήσουν και θα διανείμουν μη εξουσιοδοτημένες παράγωγες εκδόσεις των πρωτότυπων έργων… για προβολή στις τοποθεσίες Steakhouse Nusr-et σε Αμπού Ντάμπι, Άγκυρα, Etiler, Μύκονο και στη Μαρίνα Bodrum» τονίζεται.
Ο Hicks φέρεται να έστειλε προειδοποίηση για να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα πρωτότυπα έργα τέχνης τον Απρίλιο του 2020.
Όμως, ο Gökçe και οι εταιρείες του, «διπλασίασαν την ήδη διαδεδομένη παραβίαση τους, επεκτείνοντας τη σκόπιμη χρήση των παραβατικών υλικών σε τοποθεσίες στη Ντόχα, Τουρκία, Βοστόνη, Ντάλας και πολλές επιπλέον τοποθεσίες στην Κωνσταντινούπολη».

773410_18ecb0e7f2-84758a8ee5c4d2f4.jpg773410_d9ad8ccd1d-90dd35db302acd80.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης