Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τι οδηγεί την αποτίμηση των κρυπτονομισμάτων στα 2 τρισ. - Θα συνεχιστεί το πρωτοφανές ράλι;

Τι οδηγεί την αποτίμηση των κρυπτονομισμάτων στα 2 τρισ. - Θα συνεχιστεί το πρωτοφανές ράλι;

Ο «θεμελιώδης» οικονομικός σχεδιασμός οδηγεί την αποτίμηση της κρυπτογράφησης πάνω από 2 τρισ. δολάρια, αναφέρει η FinTech Blueprint

Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι κάτι εξωτικό... είναι μαθηματικά.

Μαθηματικά αξίας δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει η FinTech Blueprint, στην τελευταία ανάλυσή της, στην οποία επιχειρεί να εξηγήσει τι οδηγεί το πρωτοφανές ράλι ανόδου των κρυπτονομισμάτων.
Σύμφωνα με την FinTech Blueprint, υπάρχουν ακόμα συχνά λανθασμένες ερωτήσεις σχετικά με τις αγορές κρυπτονομισμάτων.
Ερωτήσεις όπως - "αλλά ποια είναι η θεμελιώδης αξία;"

Τι σημαίνει θεμελιώδης αξία;

Όπως αναφέρει η FinTech Blueprint, πρέπει να εξηγηθεί η λέξη "θεμελιώδης".
Αυτή η λέξη σηματοδοτεί από την άποψη του Warren Buffet ότι υπάρχουν εταιρείες εκεί έξω, που καθορίζονται από το εταιρικό δίκαιο σε μια συγκεκριμένη δικαιοδοσία, που είναι ακριβές, ενώ μερικές είναι φτηνές και ότι οι αγορές ευκαιρίας μπορούν να προσδιοριστούν από μια ανάλυση των ταμειακών ροών τους σε σχέση με άλλους.
Είναι τόσο θεμελιώδες!
Η ιστορία μιας τέτοιας θεμελιώδους αλήθειας είναι συνδεδεμένη με την πολιτιστική και κοινωνική μας ιστορία.
Μπορούμε να επισημάνουμε την πνευματική παράδοση του ορθολογισμού και της κλασικής οικονομίας, και να μιλήσουμε για τη θεωρία της επιχείρησης και την παραγωγική της λειτουργία.

Μπορούμε να μιλήσουμε για την προσφορά και τη ζήτηση, και την ισορροπία, και να περιγράψουμε ότι ορισμένοι τίτλοι βρίσκονται σε μια τέλεια αγορά με τέλεια διαμορφωμένα δικαιώματα ιδιοκτησίας.
Και ορισμένοι από αυτούς, σίγουρα θα είναι "καλοί" (δηλαδή, φτηνοί σε σχέση με την απόδοση) και κάποιοι θα είναι "κακοί" (δηλαδή, ακριβοί).

Η ατέλεια των αγορών

Στη συνέχεια, κοιτάμε τον πραγματικό κόσμο και μαθαίνουμε ότι οι αγορές είναι ατελείς και παραπλανητικές, ότι οι άνθρωποι συμπεριφέρονται παράλογα, ότι τα ορθολογικά μοντέλα από πάνω προς τα κάτω δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα, ότι μερικές από τις καλύτερες επενδύσεις του Warren Buffet είναι στην πραγματικότητα πολιτικές και προέρχονται από τη μονοπωλιακή δομή της αγοράς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μετοχές που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήριο δεν μπορούν να αποτιμηθούν σε σχέση μεταξύ τους.
Αντιθέτως, αποδεικνύουν ότι υπάρχει η τάση των ανθρώπων να συμφωνήσουν σε ένα μαθηματικό πλαίσιο για τη διάρθρωση της οικονομικής ανταλλαγής που μπορεί να δημιουργήσει συγκεκριμένη οικονομική ανταλλαγή.
Ζούμε όμως σε ένα σύστημα που παρουσιάζει πολυπλοκότητα, το οποίο φαίνεται τυχαίο, λόγω της εκθετικής αλληλεπίδρασης των υποκείμενων μηχανισμών.
Οποιαδήποτε μαθηματικά βάζουμε γύρω μας είναι μια προσέγγιση.

Ανακαλύπτοντας ξανά το Token Engineering

Μερικές φορές τα πράγματα αποτυγχάνουν, παρόλο που ήταν σωστή η ιδέα εκείνη τη στιγμή, έγραφαν οι αναλυτές της Morgan Stanley από το 2001, αναφερόμενοι στους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης από τη δεκαετία του 1970 και τη ροή βίντεο στα μέσα της δεκαετίας του 2000.
Η υποδομή δεν ήταν το κατάλληλο έδαφος για τη συγκεκριμένη ιδέα να αναπτυχθεί τότε.
Όταν όμως οι συνθήκες ωρίμασαν, διάφοροι έξυπνοι άνθρωποι άρχισαν να καθιερώνουν μια επίσημη πρακτική της μηχανικής, των οικονομικών ή όπως μερικές φορές ονόμαζαν crypto tokenomics.

Αυτή βασίζεται σε μια αυστηρή θεωρία παιγνίων, με μηχανικό σχεδιασμό και μαθηματική προσομοίωση.
Υπήρξε μια αξιοσημείωτη διαφορά στην ποιότητα της σκέψης σε ολόκληρο τον κλάδο.
Ορισμένες ομάδες χρησιμοποίησαν όρους από αυτό το πεδίο σαν να ήταν μαγικές λέξεις, και λέγοντας αυτές τις λέξεις εμφανιζόταν απλώς το σωστό αποτέλεσμα.
Άλλες ομάδες βασίζονται σε έννοιες μακροπρόθεσμα λαμβάνοντας υπόψη το σχεδιασμό του συστήματος.
Το 2017 υπήρχαν πολύ λιγότερα δεδομένα σχετικά με το πως θα καταλήξει να λειτουργεί.
Οι υπερβολικές μαθηματικές εργασίες έμοιαζαν με ανοησίες σε ένα περιβάλλον όπου το Telegram και το EOS συγκέντρωναν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το καθένα με βάση την επιχειρηματική λογική και τη διαφημιστική εκστρατεία.

Οι διαφωνίες των ειδικών

Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, υπάρχουν έντονες διαφορές μεταξύ επιτυχούς και ανεπιτυχούς σχεδιασμού token.
Αυτή η πρακτική είναι η πλησιέστερη «αλήθεια» που φτάνουμε στην έννοια των θεμελιωδών στοιχείων στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων.
Μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα δίκτυο ή ένα πρωτόκολλο με κίνητρα που οδηγούν στη χρήση και στην αξία - μια ισορροπία Nash με κακές αποδόσεις.
Μερικές φορές αυτά τα μονοπάτια έρχονται από το Edge σε κακές συνθήκες ισορροπίας, όπως υπερβολική ζήτηση και δημοτικότητα.
Το πρωτόκολλο Fel, το οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αλγοριθμικό stablecoin με μηχανικούς που είχαν δεσμευτεί για την πώληση, έτρεξε έναν funding που προσέλκυσε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά γρήγορα έχασε την αξία του προς την αγορά.

Υπάρχει ένα τελευταίο νοητικό μοντέλο σχετικά με την τεχνολογία token

Είναι σημαντικό να έχουμε σαφήνεια και γνώσεις για το τι ακριβώς προσπαθούν οι ειδικοί να αναπτύξουν και να βελτιστοποιήσουν.
Στην γλώσσα του γραμμικού προγραμματισμού ή της μηχανικής μάθησης, πρέπει να γνωρίζει κανείς την αντικειμενική λειτουργία - την ακριβή εξίσωση και, ως εκ τούτου, το αποτέλεσμα, που θέλε να μεγιστοποιήσει.


Και ως επακόλουθο, πρέπει να ξέρει πώς λειτουργεί αυτό: οι είσοδοι, οι έξοδοι και πώς τα γρανάζια περιστρέφονται για τη δημιουργία των εξόδων.
Αυτό είναι το αντίθετο των επενδυτικών πλαισίων που βασίζονται σε memes, και αυτών που αναζητούν τα «θεμελιώδη».
Ωστόσο, η αντικειμενική λειτουργία χρειάζεται επίσης τη μαγική πινελιά των traders για να ευθυγραμμίσει το χρηματοοικονομικό μηχάνημα και να βοηθήσει τους πελάτες να είναι πραγματικοί και όχι φανταστικοί ή υποθετικοί.

Απαιτούνται ριζικά διαφορετικοί σχεδιασμοί

Αυτή η προσέγγιση σε αναπτυσσόμενους οργανισμούς ακούγεται καινοτόμος, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να βρεθεί εσωτερικά σε εταιρείες με υψηλή απόδοση.
Στο βιβλίο «Working backwards», αναφέρεται η προσέγγιση του Amazon για την αντιμετώπιση των ευκαιριών της αγοράς.
Είναι ένας οδηγός λειτουργίας για το πώς να μπορεί να δημιουργήσει κανείς κλιμακωτές ομάδες, να βελτιώσει την οργάνωση και τη διαδικασία και να εφαρμόσει κανόνες για να λάβει καλές αποφάσεις σε ένα εκατομμύριο υπαλλήλους.
Αυτοί οι κανόνες λειτουργίας αφορούν έναν συγκεκριμένο τρόπο ύπαρξης, όπως αλγόριθμους για τη λήψη αποφάσεων.
Ορισμένα από αυτά αφορούν αποζημιώσεις και οικονομικά κίνητρα.
Άλλοι δημιουργούν άυλο κοινωνικό κεφάλαιο ή θέτουν πολιτιστικούς κανόνες.
Υπάρχει είτε καλά σχεδιασμένος οδηγός κινήτρων είτε σαφής και διαφανής ιεράρχηση των αξιών για την ανάπτυξη του οργανισμού Amazon.
Είναι σαν μια fractal αναπτυσσόμενη γενιά με ένα συγκεκριμένο μοτίβο.
Η Amazon μπορεί να επιβάλλει τους κανόνες της μέσω οικονομικής δύναμης, αλλά αντίθετα με τους κοινωνικούς κανόνες.
Το ίδιο πράγμα μπορεί να ειπωθεί για τα δίκτυα κρυπτογράφησης, ακριβώς στο επίπεδο του λογισμικού.

Το λογισμικό έχει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια γύρω από τις προδιαγραφές του τι μπορούν να κάνουν οι πράκτορες με το ίδιο το λογισμικό.
Ως εκ τούτου, οι οργανωμένοι από το δίκτυο οργανισμοί είναι σήμερα πιο ποσοτικοί και όχι ποιοτικοί ανθρώπινοι κοινωνικοί κανόνες.
Αυτά τα μαθηματικά δημιουργούν την αξία των 2 τρισ. δολαρίων που αποδίδεται τώρα στα ψηφιακά οικοσυστήματα περιουσιακών στοιχείων.
Και αυτή η πρακτική θα είναι το βασικό μέρος της αποτίμησης των μελλοντικών μας οικονομιών, καταλήγει η FinTech Blueprint.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης