Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni (Κομισιόν): Πρώτα η εφαρμογή του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και μετά συζήτηση για επέκταση

Gentiloni (Κομισιόν): Πρώτα η εφαρμογή του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και μετά συζήτηση για επέκταση

Αντιπαραγωγική χαρακτήρισε την συζήτηση για την διεύρυνση των πόρων του ευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης προτού ολοκληρωθούν οι προτάσεις των κρατών και τεθούν προς έγκριση, δήλωσε ο ευρωπαίους επίτροπος Paolo Gentiloni, σε συζήτηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει το ήδη συμφωνηθέν σχέδιο ανάκαμψης από τις συνέπειες της πανδημίας των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, προτού εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασής του, δήλωσε την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων Paolo Gentiloni, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Κοινός δανεισμός

Σε ομιλία του κατά την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Gentiloni τόνισε ότι η ρευστότητα που πρόκειται να αντλήσουν από κοινού από τις αγορές και να επιστρέψουν όλα τα κράτη της ΕΕ, δεν προορίζεται απλώς να αποτελέσει μια έκτακτη λύση σε μια επείγουσα κατάσταση.
«Δεν πρόκειται για χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.
Η επείγουσα αντίδραση (σ.σ. στην υγειονομική κρίση) ήταν ευρεία στα κράτη μέλη», δήλωσε ο Gentiloni αναφερόμενος στα τεράστια δημοσιονομικά μέτρα που έλαβαν τα κράτη μέλη για την τόνωση των οικονομιών.

Ποιοτική ανάπτυξη

«Αυτό το κοινό χρήμα που προέρχεται από το δανεισμό προορίζεται για ποιοτική ανάπτυξη, πρέπει να συνδέεται με ‘ ‘πράσινες’' πολιτικές την ψηφιακή μετάβαση και την υλοποίηση σχετικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε η Gentiloni σε συζήτηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Kristalina Georgieva.
«Σε επίπεδο ΕΕ πρέπει πρώτα να εφαρμόσουμε τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης.
Το άνοιγμα της συζήτησης σχετικά με το ποσό (σ.σ. που πρέπει να εισρεύσει στις οικονομίες) ... εν όσω ολοκληρώνουμε τα εθνικά σχέδια και τη διαδικασία της επικύρωσης θα ήταν αρκετά αντιπαραγωγικό», δήλωσε ο Gentiloni.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης