Κρυπτονομίσματα

Μετά το ψηφιακό ευρώ, η EE εξετάζει την έκδοση ψηφιακών ομολόγων σε Βlockchain

Μετά το ψηφιακό ευρώ, η EE εξετάζει την έκδοση ψηφιακών ομολόγων σε Βlockchain

Η πρωτοβουλία ανήκει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde

Σχετικά Άρθρα

Την τεχνολογία Blockchain σκοπεύει να αξιοποιήσει για την αγορά ομολόγων η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΤΕπ όρισε τις Goldman Sachs Group Inc., Banco Santander SA και Societe Generale AG ως αναδόχους, για να διερευνήσει τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού ομολόγου ευρώ.
Οι δε συναντήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές θα αρχίσουν περί τις 15 Απριλίου.
Όπως επισημαίνεται, η πρωτοβουλία ανήκει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde.

Το Blockchain με λίγα λόγια

Σύμφωνα με τη Wikipedia, η τεχνολογία blockchain προκύπτει από ένα δίκτυο ανθρώπων που δημιουργούν και μοιράζονται κάτι κοινό.
Το κύριο χαρακτηριστικό του δικτύου αυτού που χρησιμοποιείται στην τεχνολογία της αλυσίδας και στη γλώσσα των υπολογιστών ανήκει στην κατηγορία δικτύων υπό τον τίτλο δίκτυο ομότιμων κόμβων.
Το δίκτυο είναι αποκεντρωμένο και διανεμημένο ισόποσα.
Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο του δικτύου που να υπερέχει έναντι κάποιου άλλου προσώπου κατ’ οποιονδήποτε τρόπο, οπότε υπάρχει απουσία προτεραιότητας (όποιου είδους), κάποιου προσώπου έναντι κάποιου άλλου.
Τα πρόσωπα των συμμετεχόντων στο δίκτυο δεν είναι ίδια, αλλά είναι ίσα μεταξύ τους αναφορικά με οποιαδήποτε διαδικασία εκλογής ή/και επιλογής μεταξύ αυτών.
Στατιστικά μιλώντας, εάν τεθεί θέμα εκλογής κάποιου προσώπου, η εκλογή αυτή θα δίνει ίσα ποσοστά επιτυχίας σε κάθε ένα από αυτά τα πρόσωπα και αυτή θα εκτελείται τυχαία.
Όλα τα πρόσωπα του δικτύου blockchain, δημιουργούν και μοιράζονται από κοινού ένα αρχείο.
Η πρώτη ιστορικά εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain ήταν το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, του Σατόσι Νακαμότο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης